Microsoft kondigt binnenkort AI-versie van Onedrive aan

onedrive

Veel details zijn er nog niet, maar een korte video kondigt aan dat Microsoft op 3 oktober ook OneDrive van een AI-sausje voorziet.

Het is notoire Microsoft-insider WalkingCat die op X (het vroegere Twitter) een kort promotiefilmpje lekt van 15 seconden. Daarin kan je een tekstveld zien waar een vraag in wordt getypt. Daarna verschijnt het OneDrive-icoontje in beeld met als vermelding dat meer informatie volgt op 3 oktober.

Dat OneDrive nu ook AI aan boord krijgt, is geen verrassing. Microsoft stopt overal zijn ‘Copilot’-ondersteuning binnen de Microsoft 365-suite. Je betaalt daar overigens een flinke meerprijs voor, tot bijna dubbel zoveel. Om gebruikers te motiveren om de stap te zetten naar AI-ondersteuning via Copilot, lijkt OneDrive de volgende kandidaat om slimmer te worden.

Naast Microsoft 365 kan je binnenkort ook AI-functies in Windows 11 verwachten. Onder de naam Windows Copilot kan je later dit jaar met de grote feature-update basisfuncties intypen om bijvoorbeeld instellingen te veranderen zoals je bureaublad, wifi of randapparatuur.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home