Micron toont DDR5-geheugen van 24 GB en 48 GB

Micron laat zijn eerste DDR5 RAM-geheugen zien met capaciteiten van 24 GB en 48 GB. Dergelijke modules zijn nieuw en bieden meer flexibiliteit aan wie een server wil samenstellen op maat van een specifieke workload.

Micron introduceert zijn eerste DDR5-geheugenmodules met een capaciteit van 24 GB en 48 GB. Het RAM-geheugen valt op omdat het beschikbaar is in veelvouden van drie. Voor DDR5 kwam geheugen enkel in exponentiële veelvouden van twee (3 GB, 4 GB, 8 GB, 16 GB, 32 GB…). Dat maakte het moeilijk om servers op een kostenefficiënte manier te optimaliseren met een hoeveelheid geheugen op maat van een workloads, gecombineerd met een optimale benutting van de beschikbare kanalen.

Workstation-RAM

De 24 GB- en 48 GB-DDR5 modules van Micron zijn belangrijk omdat ze extra flexibiliteit bieden. Eerder dit jaar rekenden we al in meer detail uit hoe dat voordeel er in de praktijk uitziet. De chips zijn compatibel met de nieuwste AMD- en Intel-chips. De exemplaren die Intel nu voorstelt, zijn in eerste instantie gericht op desktops en dus workstations.

lees ook

Betaal minder dankzij meer keuze in DDR5-capaciteit

Het nieuwe DDR5-geheugen krijgt datatransferrates tot 5.600 MT/s. Micron deelde nog geen prijs voor zijn DDR5-5600 of DDR5-5200-geheugen. De geheugenmarkt zit momenteel wel in een neerwaartse trend, waardoor de prijzen ondanks de nieuwe capaciteit in theorie best scherp zullen zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home