Prijs DRAM evolueert naar dal begin volgend jaar

RAM DDR4

De prijs van DRAM gaat naar omlaag. Tussen nu en het eerste kwartaal van 2023 zou de kost van geheugen met tot 18 procent dalen, vooral bij servercomponenten.

Inflatie en overproductie duwen de kost van DRAM naar omlaag. Zeker geheugen voor servers zal tegen het eerste kwartaal van volgend jaar een stuk goedkoper worden.. DRAM voor servers was de voornaamste drijvende kracht achter de verkoop van geheugen de voorbije jaren maar de verkoop valt nu wat terug. Analisten verwachten daarom een prijsdaling van ongeveer 18 procent.

Uitdagend klimaat

Flashproducent Micron ziet de bui al hangen. Het bedrijf geeft aan dat macroeconomische factoren en vertragingen in de toeleveringsketen er voor zorgen dat de groei van de markt op een laag pitje staat. Het bedrijf verwacht uitdagende marktomstandigheden voor dit en het volgende kwartaal die een impact kunnen hebben op de inkomsten van het bedrijf.

Het zou nog een hele tijd duren voor de geheugenmarkt zich stabiliseert. De analisten voorspellen momenteel dat de markt pas terug zal aanzwengelen in 2026. Tegen dan zou de jaarlijkse groei van de server-DRAM-markt opnieuw 24 procent bedragen, met tastbare financiële voordelen voor producenten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home