Micron lanceert Micron 7500 SSD met 3D-NAND voor datacenters

micron

Micron pakt uit met de Micron 7500 SSD. Dat is een SSD op maat van datacenters met meer dan 200 lagen NAND. Volgens de fabrikant is het het eerste mainstream-product in z’n soort.

Micron toont de Micron 7500 NVMe SSD voor datacenters. Die PCIe 4.0-SSD heeft 232 lagen aan 3D NAND-geheugen. Het is de eerste datacenter-SSD die zoveel langen combineert in een mainstream-drive.

De lagen dienen niet enkel voor superlatieven in het persbericht: Micron stelt dat de random schrijfprestaties zo’n 242 procent beter zijn dan die van gelijkaardige SSD’s. Gelijkaardig betekent in dit geval 3D-NAND met TLC-cellen. Een SLC-drive is duurder maar in theorie toch nog steeds performanter. Micron claimt verder een sequentiële leessnelheid van 7 GB/s en een schrijfsnelheid van 5,9 GB/s.

Geschikt voor de meeste workloads

De Micron SSD solliciteert naar een plaatsje in servers gebouwd voor opslag-intensieve workloads. Denk daarbij aan databases, content delivery, analytics, virtualisatie en natuurlijk ook AI. Kortom: de meeste workloads draaien volgens Micron goed op dit toestel van Micron. Al hoeft die claim misschien niet te verwonderen.

Micron ondersteunt met de SSD de OCP (Open Compute Project) SSD 2.0-specificatie. Die staat in voor handige beheer en optimalisering. Beheerders krijgen zo een gestandaardiseerde manier om functionaliteit, foutherstel en encryptie te monitoren. De SSD is per direct verkrijgbaar via partners.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home