Intel geeft Optane drie maanden extra leven

Optane-DIMM's hebben hetzelfde formaat als DDR4, maar zijn niet zomaar compatibel met ieder DDR4-systeem.

Intel gaat zijn Optane-geheugen nog drie maanden langer beschikbaar stellen en trekt de stekker pas eind dit jaar uit het aanbod. Of dat te maken heeft met een overaanbod of een overblijvende klantenvraag, is onduidelijk.

Intel gaf Optane en 3D XPoint-geheugen een jaar geleden de doodsteek. Op 30 september zouden de laatste modules verscheept worden. Die datum wordt nu aangepast: de nieuwe begrafenis vindt plaats op 29 december, drie maanden later. Het is onduidelijk hoeveel stock Intel nog heeft, welke rol dat speelt, en hoeveel de chipfabrikant überhaupt van plan is om nog te verschepen.

“We raden klanten aan extra Optane-units te kopen met een jaarlijkse failure rate van 0,44 procent voor in hun stock. Intel zal redelijke moeite doen om te voldoen aan hoeveelheden in laatste bestellingen van de Intel Optane Persistent Memory 100-reeks.”

Geen succes

Intel Optane en 3D Xpoint-geheugen in het algemeen was geen succes. Intel ontwikkelde het geheugen samen met Micron als een vorm van flash die het midden houdt tussen vluchtige DRAM en persistent maar trager SSD-geheugen. Hoewel Optane hier en daar in toestellen verscheen en effectief sommige workloads kan versnellen, bleef de vraag echter laag. Micron stopte in 2021 met Optane en Intel kondigde het einde een jaar later aan.

De fabrikant probeert vermoedelijk nog zoveel mogelijk geproduceerde units uit de deur te krijgen. Intel zal sowieso een financiële kater overhouden aan het avontuur. De hele investering van 559 miljoen dollar wordt afgeschreven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home