Lenovo kiest voor AMD bij nieuwste Thinkpad mobiele workstations

lenovo thinkpad workstation

Lenovo breidt het Thinkpad-portfolio van mobiele workstations uit met de P16v, P16s Gen 2 en P14s Gen 4. Wat de workstations gemeen hebben, is een AMD Ryzen Pro 7040-processor.

Lenovo strooit de laatste maanden met nieuwe Thinkpad P-workstations alsof het pepernoten zijn. De modellen aangekondigd in mei zijn nog maar vers van de pers, of de volgende aankondiging staat al klaar. Lenovo geeft evenveel liefde aan de tweede grote laptopprocessorfabrikanten, want waar het in mei al Intel was dat de klok sloeg, is het nu de beurt aan AMD om meermaals genoemd te mogen worden in dit artikel.

lees ook

AMD wil de CPU-kroon van Intel en de GPU-scepter van Nvidia

ThinkPad P16v

Beginnen doen we met de Thinkpad P16v: een krachtige workstation voor ontwerpers die meer kracht nodig hebben om grote werklasten aan te kunnen en met gemak te multitasken, dixit de fabrikant. Lenovo lanceerde in mei al een gelijknamig toestel met een dertiende generatie Intel Core H-processor. In deze laptop is een AMD Ryzen 9 Pro 7040 te vinden, gekoppeld aan dezelfde Nvidia RTX 2000 Ada Generation voor het betere grafische werk en een dubbele thermische uitstroom om de laptop koel te houden.

lenovo thinkpad p16v
Thinkpad P16v. Bron: Lenovo

Het display bevat een 800 nit IPS-paneel met een reeks beeldschermopties, zonder dat daar al te veel over wordt uitgeweid in de aankondiging. Dat er weinig blauw licht is, is tegenwoordig een verplichte melding als het over schermtechnologie gaat. Ook ‘de nieuwste chip-to-cloud beveiligingsfuncties’ zijn iets om naar uit te kijken.

ThinkPad P14s Gen 4 en P16s Gen 2

Met deze twee modellen richt Lenovo zich op professionals die kracht en prestaties zoeken tegen een comfortabele prijs (die niet nader genoemd wordt). Net zoals voor de ThinkPad P16v gaat het bij deze modellen om een tegenhanger voor het Intel-model dat we al in mei te zien krijgen. Beide toestellen zijn voorzien van een AMD Ryzen 7 Pro 7040-processor, ook de grafische kaart is afkomstig van AMD (Radeon 700M).

Er is opnieuw goed nieuws voor mensen met een fobie voor blauw licht. Lenovo stopt eveneens een 5 MP webcam in de laptops. Hybride werkers kunnen rekenen op ‘een reeks batterijopties’ om hen onderweg te steunen.

De ThinkPad P16v, P14s Gen 4 en P16s Gen 2 zijn vanaf augustus verkrijgbaar. Prijzen zijn nog niet bekend. We hebben meer informatie opgevraagd bij Lenovo en vullen dit artikel aan van zodra we meer informatie hebben ontvangen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home