Lenovo lanceert nieuwe ThinkStation- en ThinkPad-workstations

lenovo thunkpad p16
Lenovo ThinkPad p16 Gen 6. Bron: Lenovo

Lenovo kondigt nieuwe modellen aan binnen zijn ThinkStation-desktops en mobiele Thinkpad-workstations. De toestellen moeten de ‘grenzen van creatieve productiviteit’ verleggen.

De ThinkStation P3-lijn wordt uitgebreid met drie modellen. Deze omvat workstations in het klassieke destopkjasje, al pakt Lenovo voor de nieuwe modellen uit met een nieuwe ‘Tower’-factor. De naam van het basismodel is dan ook de ThinkStation P3 Tower.

Deze workstation is uitgerust met dertiende generatie Intel Core-processor en een Nvidia RTX A5500-GPU voor het grafische compartiment. De P3 Tower voorziet verder tot 128 GB DDR5-geheugen, 26 TB opslag verdeeld over zes opslagschijven, vier PCIe-uitbreidingssleuven en een voeding tot 1100 W. De ThinkStation P3 Ultra voorziet nog een een optionele BMC (baseboard management controller) die later dit jaar wordt uitgebracht.

Heb je wat minder plaats op je bureau? Dan kan je ook opteren voor de ThinkStation P3 Tiny, die een chassisvolume van slechts 1 liter heeft. In dat kleinere formaat woont een Nvidia T1000 grafische kaart.

thinkstation p3 tower
ThinkStation P3 Tower. Bron: Lenovo

Mobiele workstations

Met zijn ThinkPad-workstations richt Lenovo zich op de mobiele werker. Een mobiele workstation kan je als een flink uit de kluiten gewassen laptop zien. Binnen deze productreeks kondigt de fabrikant maar liefst vijf nieuwe modellen aan.

Te beginnen met de ThinkPad P16 Gen 2, die Lenovo zonder aarzelen zijn krachtigste 16 inch-workstation tot nu toe noemt. Die belofte moet worden waargemaakt door de dertiende generatie Intel Core HX-processor en Nvidia RTX 5000 Ada Generation GPU die in de laptop gestopt zijn. Daar mag je nog PCIe Gen 5-opslag- en tot 192 GB DDR5 RAM-geheugen bijtellen.

Tussen het instap- en het high-end-niveau plaatst Lenovo de P16v. Deze workstationlaptop beschikt over een dertiende generatie Intel Core H-processor gekoppeld aan een Nvidia RTX 2000 Ada Generation GPU. Een dubbele thermische koeling houdt de laptop temperatuur terwijl je de processor op de pijnbank legt.

De ThinkPad P1 Gen 6 valt dan weer op door zijn, naar workstationnormen, lichte ontwerp van slechts 1,78 kilogram. Dit maakt de laptop iets aangenamer om mee te nemen dan de gemiddelde workstation. De workstation heeft dezelfde uitrusting als de Thinkpad P16, met een 16 inch oled-scherm met 5 MP camera en verminderd blauw licht, want fabrikanten doen je graag geloven dat blauw licht het equivalent is van recht in de zon kijken. Ondersteuning voor WiFi-6E4 en optionele 4G LTE staat in voor connectiviteit.

De 14 inch ThinkPad P14s Gen 4 en 16 inch P16s Gen 6 mogen de rij sluiten. De workstations zullen beschikbaar zijn vanaf deze maand. Lenovo weerhoudt zich ervan om prijzen mee te delen in het persbericht. We hebben hierover meer informatie gevraagd bij de fabrikant.

thinkpad p1
ThinkPad P1 Gen 6. Bron Lenovo

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home