Lenovo ziet vraag naar AMD Instinct MI300 pieken

Lenovo

Nvidia krijgt meer en meer concurrentie. In de drukbevraagde markt voor AI-hardware wenden steeds meer klanten zich tot AMD en de nieuwe Instinct-accelerators.

Nvidia domineert de markt voor AI-accelerators, maar is geen monopolist meer. Eerder werd al duidelijk dat AMD zeven procent van de AI-chipmarkt zou grijpen met zijn Instinct MI300X. Nu ziet ook Lenovo de concrete vraag naar AMD-gebaseerde AI-hardware toenemen. Dat weet CRN. Klanten azen meer dan ooit op AI-servers met AMD aan den binnenkant.

Ecosysteem

Dat is opvallend om dat AI-acceleratie tot enkele maanden geleden nog synoniem was met Nvidia. De krachtige Instinct MI300 van AMD brengt daar nu succesvol verandering in. Het software-ecosysteem van AMD is nog minder volwassen, maar heeft openheid als voordeel. Bovendien ontstaat er een versterkend effect: hoe meer gebruikers voor AMD kiezen, hoe breder de interesse in het ecosysteem, hoe uitgebreider dat wordt, hoe meer gebruikers interesse zullen hebben… De dominantie van de Nvidia-stack lijkt weinig liefhebbers te kennen.

Momenteel is de vraag naar AI-hardware groter dan het aanbod. AMD kan dus momentum opbouwen. Op basis van wat Lenovo ziet, gebeurt dat ook. De hardwarefabrikant plant in ieder geval om volwaardige oplossingen van zowel AMD als Nvidia aan te bieden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home