iPhone XS, XS Max en XR: dit zijn de specificaties die Apple zelf niet prijsgaf

iphone xs en xs max

Hoewel Apple bij de lancering ruim de tijd nam om de verschillende features van de nieuwe iPhone XS (Max) en iPhone XR te overlopen, bleef concrete informatie over de batterijcapaciteit en het RAM-geheugen traditiegetrouw achterwege. Dankzij documenten die werden ingediend bij het Chinese Ministerie voor Industrie en Informatietechnology, komen die details nu toch aan het licht.

Het is MacRumors die de documenten op het spoor kwam en naar buiten brengt. Wat meteen opvalt, is de kleinere batterij in de iPhone XS ten opzichte van de iPhone X. De iPhone XS heeft een batterijcapaciteit van 2.658 mAh, waar dat voor de iPhone X nog 2.716 mAh was. Ondanks dat Apple de batterij 2,2 procent kleiner heeft gemaakt, adverteert het wel een verlenging van het batterijleven met 30 minuten. Dat is onder meer te danken aan software-optimalisaties in iOS 12 en de 7 nm-architectuur van de nieuwe A12 Bionic-chip.


Lees dit: iOS 12 beschikbaar voor iPhone en iPad: dit moet je weten voor je updatet


Het RAM-geheugen kreeg wel een upgrade. De iPhone XS krijgt er een extra gigabyte bij, wat het totale RAM op 4 GB brengt. In vergelijking met hedendaagse premium smartphones aan de Androidzijde is dat aan de lage kant, maar de iPhone kan ook hier genieten van een betere optimalisatie. Apple houdt zowel de hardware- als softwaretouwtjes strak in handen, waardoor het minder RAM nodig heeft voor gelijkaardige (of zelfs betere) prestaties.

De grotere iPhone XS Max werd wel met een grotere batterij uitgerust. De 3.174 mAh-batterij is zelfs de grootste in een iPhone ooit. Apple vertaalt dat naar een extra 1,5 uur batterijleven ten opzichte van de iPhone X. Ook de iPhone XS Max beschikt over 4 GB RAM.

De – ietsje – betaalbaardere iPhone XR stelt het met een gigabyte RAM-geheugen minder en behoudt de 3 GB van de iPhone X. De batterijcapaciteit ligt met 2.942 mAh tussen die van de iPhone XS en XS Max in, maar Apple adverteert wel het langste batterijleven voor de XR.

Vandaag beschikbaar

De nieuwe iPhone XS en XS Max zijn vanaf vandaag in België en Nederland te koop. Beide toestellen zijn beschikbaar in 64 GB, 256 GB en 512 GB. De iPhone XS start vanaf 1.159 euro (64 GB) en klimt tot 1.559 euro voor de 512 GB-versie. De iPhone XS Max start vanaf 1.259 euro (64 GB) en gaat tot 1.659 euro (512 GB).

De iPhone XR kan je bestellen vanaf 19 oktober en is vanaf 26 oktober beschikbaar. Dit goedkoper toestel start vanaf 859 euro voor de 64 GB-versie. De 128 GB-versie kost 919 euro, terwijl de 256 GB-versie naar 1.029 euro klimt.

Alledrie de toestellen ondersteunen dualsim op basis van eSIM, maar dat wordt voorlopig door de Belgische operatoren nog niet ondersteund.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home