Microsoft biedt illegale Office-gebruikers korting op Microsoft 365-diensten

Microsoft Office

Microsoft wil heel graag Office-gebruikers met een illegale versie converteren naar een Microsoft 365-abonnement en toont nu bij sommige gebruikers een korting van 50 procent bovenaan in beeld.

Gebruik jij Microsoft Office 2019 (of ouder) zonder daarvoor een cent te betalen? Het spreekt voor zich dat de softwaregigant geen ondersteuning biedt op jouw versie en dat je geen veiligheidsupdates ontvangt. Bovendien loop je het risico dat een gekraakte versie malafide software bevat die hackers vrij spel geeft. Diegenen die het toch doen, kunnen we vermoedelijk niet overtuigen met bovenstaande risico’s om een legale weg te nemen. Microsoft probeert dat nu wel met een aantrekkelijke korting.

Office hack
Bron: Ghacks.net

De rode balk boven of onder het Office-lint laat weten dat je Office-versie niet legitiem is als permanente reminder. Sinds kort wordt die melding vervangen bij een selecte groep gebruikers met een voorstel om een Microsoft 365-abonnement te nemen aan maximaal 50 procent korting volgens Ghacks.

Korting claimen

Wie de link van het aanbod volgt, krijgt naast de korting ook een aantal voordelen opgesomd vergeleken met een illegale versie. De korting geldt enkel op het eerste jaar van het abonnement en voor nieuwe Microsoft 365-klanten en wordt automatisch vernieuwd aan de standaardprijs. We hebben zelf geprobeerd op een bestaand account om de korting te claimen, maar dat laat Microsoft niet toe.

Voorlopig lijkt het eerder een steekproef van Microsoft om illegale gebruikers te motiveren een abonnement te nemen. Het is onduidelijk wat de verdere plannen zijn van de softwaregigant rond deze bijzondere aanpak. De korting geld enkel op particuliere abonnementen Microsoft 365 Family en Microsoft 365 Personal.

lees ook

Office 2021 is nu verkrijgbaar, ook al wil Microsoft het liever niet verkopen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home