Microsoft Office in VR nu beschikbaar op Meta Quest

Microsoft Office Meta Quest

Elk model van de Meta Quest ondersteunt vanaf nu Microsoft Office met de applicaties Word, Excel en PowerPoint.

Heb je zin om in virtual reality aan spreadsheets te werken? Microsoft brengt je droom in vervulling met de lancering van de Office-suite op Meta Quest. Het gaat om de basissuite met Microsoft Word, Excel en PowerPoint.

Elke app is bijzonder licht: 1,3 MB per toepassing. Microsoft heeft alles klein gehouden om dat de applicatie volledig in de cloud draait. Op die manier wil de softwaregigant de prestaties hoog houden en kan je ook handig multitasken tussen apps.

Wie echt ambitieus is, kan zelfs drie vensters naast elkaar open en parallel werken in VR. Je kan een bluetooth muis en toetsenbord aan de Meta Quest koppelen om productief te werken.

Microsoft Office VR

Omdat de nieuwste Meta Quest 3 voor het eerst mixed reality aanbiedt, voelt de suite zich daar op zijn best omdat je handig je toetsenbord en muis kan zien in de echte wereld terwijl het virtuele scherm voor jou in de wereld ‘zweeft’.

Technisch gezien kon je nu ook al in VR met Office werken mocht je dat willen. Toepassingen zoals Virtual Desktop zijn al jaren beschikbaar en tonen jouw computerscherm in VR waar je alles kan openen zoals op een externe monitor.

Wie een Meta Quest VR-headset heeft, kan nu Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft PowerPoint downloaden. Op termijn zou ook Azure en Windows 11 beschikbaar moeten zijn op Meta Quest. Meer informatie, behalve de intentie, is er nog niet bekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home