Microsoft geeft Edge zijbalk voor snelle toegang tot Outlook en Office

Webbrowser Microsoft Edge beschikt voortaan over een zijbalk. Daar is plaats in voorzien voor een e-mailvenster, vinden gebruikers extra informatie over de website die ze bezoeken en loggen ze in op Microsoft Office.

Microsoft geeft Edge-gebruikers meer mogelijkheden om te multitasken door een nieuwe zijbalk in de webbrowser te gieten. Het vormt een doorgang naar Outlook en Office-diensten, wat bijvoorbeeld werken zonder extra monitor vlotter laat verlopen.

Handig Outlook-venster

De mogelijkheden voor Outlook bevatten alle belangrijke zaken van de e-maildienst. Het laat gebruikers toe e-mails te lezen, te beantwoorden, nieuwe e-mails op te stellen en de agenda te bekijken.

De Microsoft Office-dienst is beperkter in functionaliteit. Het openen van recente documenten is mogelijk en ook toegang tot apps als Word, PowerPoint en Excel is voorzien, maar alles opent in een nieuw tabblad. Het lijkt ons dan handiger om te werken in splitscreen.

Extra informatie

Verder vinden gebruikers er extra informatie over de website die zij bezoeken. Meestal gaat het om extra Wikipedia-weetjes, de betrouwbaarheid van een website en informatie over de herkomst van bezoekers aan de website.

lees ook

Edge haalt bijna 20% marktaandeel in België, Chrome blijft domineren

Functionaliteiten zoals een rekenmachine, een woordenboek en een snelheidsmeter voor de internetconnectie zijn er ook te vinden.

De zijbalk is momenteel enkel beschikbaar voor gebruikers van Engelstalige landen. Er is niet bekend wanneer de balk naar de webbrowsers in andere talen wordt gebracht.   

Bij recepten geeft de zijbalk onmiddellijk het overzicht van de benodigde ingrediënten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home