HP brengt AMD Ryzen naar ZBook-workstations

HP vernieuwt zijn mobiel workstation-portfolio met updates voor de ZBook Firefly, ZBook Power, ZBook Studio en ZBook Fury. Daarbij valt vooral op dat de fabrikant voor het eerst AMD Ryzen-processors omarmt, al blijft ook het Intel-aanbod behouden.

2023 lijkt het jaar dat AMD echt doorbreekt in de zakelijke laptopmarkt. HP zet in ieder geval flink in op de CPU’s van de Intelconcurrent, met een gamma voor kantoorlaptops dat bijna gelijk verdeeld is tussen de twee processorbouwers. Op het Amplify-event in Chicago laat HP nu weten dat voor het eerst ook de mobiele workstations uit het ZBook-portfolio optioneel binnenwerk uit de AMD-stal krijgen.

Power en Firefly

De HP ZBook Firefly G10 komt met AMD-processors. Het gaat om Ryzen Pro-varianten, al is HP niet helemaal duidelijk om welke chips het precies gaat. Enkel 14 inch-varianten zijn beschikbaar met AMD Ryzen; wie 16 inch wil, blijft tot Intel veroordeeld. In dat geval krijg je toegang tot de recent aangekondigde vPro-functionaliteit aanwezig in de CPU’s van de dertiende Core-generatie (Raptor Lake).

HP ZBook Firefly G10

Je kan de laptops configureren met maximaal 64 GB DDR5 RAM. Wie wil, kan voor een DreamColor-scherm gaan. Grafische kracht komt de geïntegreerde grafische capaciteiten van de CPU’s. Wil je een Nvidia RTX A500 integreren, dan kan dat in combinatie met een Intel-chip. Een geweldige krachtpatser is dat niet.

HP ZBook Power G10

De HP ZBook Power G10 is eveneens beschikbaar met chips van Intel en AMD. Opnieuw kan je voor 64 GB aan DDR5 RAM gaan. Grafisch doet de ZBook Power zijn naam eer aan vergeleken met de Firefly. Deze computers zijn wel beschikbaar met Nvidia’s recentste Ada Generation-GPU’s. Een AMD ZBook kan je configureren met maximaal een Nvidia RTX 2000. Met Intel is een Nvidia RTX 3000 mogelijk.

Studio en Fury

In de HP ZBook Fury-reeks heeft AMD zijn intrede nog niet gemaakt. Deze laptops zijn gebouwd rond Raptor Lake HX-processors van Intel, en configureerbaar tot en met een Core i9. Prestaties zijn hier het kernwoord. Grafisch kan je de Fury configureren met maximaal een Nvidia RTX 5000 (Ada Generation). Met de slankere Studio ben je beperkt tot een RTX 4000, al kan je ook voor een GeForce RTX 4080 gaan. Ook de RAM-opties zijn uitgebreider dan bij de Power of Firefly: je kan voor maximaal 128 GB DDR5 gaan in de ZBook Fury G10. De Studio is wel beperkt tot 64 GB.

HP ZBook Studio G10

Ook deze laptops komen met HP DreamColor-schermen. Je kan ook kiezen voor een aanraakscherm met Oled-technologie. Alle ZBooks zijn ISV-gecertifieerd.

HP ZBook Fury G10

Alle laptops uit het zakelijke gamma van HP komen bovendien met HP Presence, dus ook deze ZBooks. Dat impliceert dat de toestellen uitgerust zijn met kwalitatieve microfoons, camera’s en software om videovergaderingen te ondersteunen.

lees ook

HP geeft liefde aan Intel en AMD met vernieuwing EliteBook en ProBook

Prijs en beschikbaarheid

De HP ZBook Firefly G10 met Intel moet direct beschikbaar komen, met een prijskaartje van 1.769 dollar voor de eenvoudigste configuratie. Op de ZBook Firefly G10 A met AMD is het nog even wachten, al moeten de toestellen wel voor de zomer in de rekken liggen. Hetzelfde geldt voor de ZBook Power G10 en G10 A, de ZBook Studio G10 en de ZBook Fury G10. Prijzen van deze toestellen communiceerde HP nog niet. Eerder vernieuwde HP al de desktops uit zijn Z-portfolio.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home