Intel brengt vPro naar Raptor Lake-processors

Intel lanceert zijn vPro-platform voor Core-processors van de dertiende generatie. De introductie is vooral interessant voor grote bedrijven.

Het Intel vPro-platform is voortaan beschikbaar op CPU’s van Intels dertiende generatie. Intel lanceerde die Raptor Lake-processors voor de laptop al aan het begin van dit jaar, maar nog zonder vPro-functionaliteit. De eerste desktopprocessors dateren al van eind vorig jaar. De integratie van vPro opent nu de deur voor desktop- en laptopfabrikanten om hun portfolio van zakelijke laptops geschikt voor grote ondernemingen een update te geven. Daar liet Dell alvast geen gras over groeien.

lees ook

Intel lanceert Raptor Lake voor de laptop: Tot 5,6 GHz en 24 rekenkernen

Voor gebruikers is deze aankondiging niet zo relevant. Intel-CPU’s presteren hetzelfde met of zonder vPro. De belangrijkste reden om het vPro-platform op een Core-processor te activeren, is de Intel Active Management-technologie (AMT). Die laat IT’ers toe om laptops vanop afstand te beheren, wat zeker in de context van grote ondernemingen een flinke meerwaarde kan zijn.

Weinig nieuws onder de zon

Intel wijst nog op betere beveiliging en hogere prestaties die met vPro gemoeid zijn, maar eigenlijk is de nieuwswaarde daar beperkt. Prestaties zijn niet gebonden aan vPro maar aan het Raptor Lake-platform, dat uiteraard meer pk’s biedt en efficiënter is dan CPU’s van enkele generaties geleden.

Op het vlak van beveiliging biedt vPro nog hardwareacceleratie voor beveiligingsworkloads binnen Windows. Ook dat is een interessante extra. De functionaliteit maakte haar intrede vorig jaar al wel met de lancering van de twaalfde generatie van Core-processors.

lees ook

Intel vPro en AMD Ryzen Pro: waarom meer betalen?

De lancering van vPro met Raptor Lake is belangrijk voor de beschikbaarheid van zakelijke laptops op grote schaal, en opent de deur naar de uitrol van Core-processors van de dertiende generatie in enterprise-omgevingen. Verder veranderd er weinig en introduceert Intel geen baanbrekende nieuwigheden. Het belang van vPro (of Ryzen Pro bij grote concurrent AMD) kan je in dit artikel nogeens nalezen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home