Asus lanceert 27 inch OLED ProArt 4K USB-C-monitor

Asus PA27DCE

De Asus PA27DCE garandeert een 99 procent DCI-P3-kleurbereik en biedt USB-C-connectiviteit dat tot 80 watt aan stroom voorziet.

Na de grotere 32-inchvariant (Asus PA32DC) is het nu de beurt aan de Asus ProArt PA27DCE om creatieve professionals te verleiden de overstap naar OLED te maken. Het 26,9 inch OLED-scherm heeft een piekhelderheid van 350 cd/m², wat niet echt genoeg is voor HDR-videobewerking. Het toestel is voor wie dat wil toch gecertificeerd voor HDR-10.

Het 4K-scherm (3.840 x 2.160 pixels) biedt volgens Asus een 99 procent DCI-P3-kleurbereik en een DeltaE-waarde van minder dan één op vlak van kleuren. Standaard uit de doos is het toestel al gekalibreerd, maar Asus biedt deze monitor aan in twee varianten: met X-rite i1 Display Pro-lichtsensor om de monitor te kalibreren aan 3.699 dollar of de monitor zonder lichtsensor aan 3.299 dollar. Europese prijzen zijn voorlopig nog niet beschikbaar.

De Asus ProArt PA27DCE heeft tal van aansluitingen: 1x DisplayPort (v1.4), 3x HDMI (v2.0), 2x USB-A (USB 3.2 Gen 1) en 2x USB-C. Van die laatste levert één poort via Power Delivery stroom tot 80 watt om een laptop op te laden. Dat is voor lichte laptops genoeg, voor workstations kan dat te weinig zijn om een volledige dag met een zware workload door te komen.

In de monitor zitten twee speakers (2x 3 watt) en de voet kan je in hoogte verstellen, draaien en kantelen om ergonomisch en flexibel te werken. De monitor is nu in de VS beschikbaar. Een Europese prijs en beschikbaarheid is voorlopig nog niet bekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home