Asus lanceert ProArt-scherm voor professionals met 8K, miniLED en HDR

Asus introduceert het ProArt Display PA32KCX. Dat scherm schuwt de superlatieven niet en is uitgerust met een 8K-HDR-miniLED-paneel.

Asus lanceert het ProArt Display PA32KCX. Dat is een 32 inch-scherm met een 8K-resolutie (16:9, 7.680 x 4.320 pixels). Voor het paneel omarmt Asus miniLED-technologie, waardoor het scherm 1.000 nits aan helderheid aan kan voor lange tijd, met korte pieken van 1.200 nits. Die helderheid is verdeelde over 4.096 zones. Die specificaties maken het display volgens Asus uitermate geschikt voor HDR-werk. HDR10 en HLG worden ondersteund.

Met het scherm mikt Asus volledig op de grafische professionals. Die kunnen 4K-video in volledige resolutie bewerken, met nog voldoende ruimte op het scherm voor de werkplek van het bewerkingsprogramma. Het spreekt voor zich dat een stevige compatibele workstation een must is.

Zelfkalibratie

De kleurvastheid uit de doos zou fenomenaal zijn, met een beloofde DeltaE van minder dan één. Het display geeft 97 procent van het DCI-P3-spectrum weer. Een ingebouwde colorimeter zorgt ervoor dat de kleurvastheid op de lange termijn behouden blijft dankzij zelfkalibratie.

Langs de kant van de connectiviteit voorziet Assus HDMI 2.0, DisplayPort 2.1 en twee USB Type C-poorten met Thunderbolt 4. Het scherm doet dienst als dock en levert 96 watt aan stroom via Power Delivery.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home