Asus lanceert nieuwe monitoren waaronder draagbare en plooibare ZenScreen Fold

Asus toont met de ZenScreen Fold een draagbaar oled-scherm dat je kan opvouwen. Dat moet je helpen om een uitgebreide werkplek mee te nemen op verplaatsing. De fabrikant lanceert ook andere schermen met focus op draagbaarheid, en op maat van creatievelingen.

Op CES lanceert Asus de ZenScreen Fold Oled MQ17QH. Dat is een draagbaar en plooibaar extern scherm. Het 17,3 inch-scherm krijgt 2.560 x 1.920 pixels mee en plooit in het midden. Met een gewicht van 1,17 kg staat mobiliteit centraal. De zakenreiziger die wat meer schermruimte wenst op verplaatsing, kan het scherm compact in z’n bagage meenemen en openklappen op hotel.

De ZenScreen Fold ondersteunt DisplayHRDR True Back 500 en zou het volledige DCI-P3-kleurenspectrum dekken. Je sluit het display aan met miniHDMI of USB Type C.

Niet plooibaar wel draagbaar

Asus introduceert ook een niet plooibaar draagbaar scherm: de ZenScreen MB229CF. Dat display meet 21,5 inch in de diagonaal en komt met een FHD-resolutie op een IPS-paneel. Het toestel is groter en zwaarder, met een gewicht van 2,3 kg. De extra ruimte geeft Asus de marge om een volwaardige HDMI-poort te integreren, naast USB Type-C en een 3,5 mm-jack. Het ding heeft ook twee luidsprekertjes aan boord.

Dan is er nog de ZenScreen MB166CR. Dit toestel is compacter en dunner. Het scherm heeft een formaat van 15,6 inch en een FHD-resolutie. De monitor moet automatisch detecteren of hij in portret- dan wel landschapsmodus wordt gebruikt.

ProArt-scherm met USB Type-C

Tot slot toont Asus op CES nog een klassiek scherm voor creatievelingen: het ProArt Display PA278CFRV. Dat 27 inch IPS-scherm heeft een resolutie van 2.560 x 1.440 pixels en een verversingsratio van 100 Hz. Asus rust het uit met een sensor om de helderheid automatisch aan te passen aan het omgevingslicht. USB Type-C met Power Delivery aan 96 watt maakt het display uitermate geschikt als dock.

We stellen ons wel twijfels bij de beperkte kleurendekking. Met 95 procent dekking kan de Asus ProArt niet overweg met het volledige DCI-P3-kleurenspectrum. Dat vinden we niet zo Pro, en niet zo Art. Prijzen en beschikbaarheden van de nieuwe line-up kennen we op moment van dit schrijven nog niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home