Asus ziet het groots met Zenfone 11 Ultra

asus zenfone 11 ultra

Asus heeft de Zenfone 11 Ultra officieel gelanceerd. Geen compact vlaggenschip deze keer, maar een uit de kluiten gewassen 6,8 inch-toestel.

Asus heeft vanmiddag zijn nieuwste vlaggenschipsmartphone onthuld: de Zenfone 11 Ultra. Met de lancering van het toestel trekt Asus ook eens en voor altijd een streep door de geruchten dat de Zenfone-reeks zou verdwijnen. De Zenfone 11 Ultra is wel helemaal anders dan zijn voorgangers.

Niet meer klein

De Zenfone-toestellen stonden al enkele jaren bekend als compacte vlaggenschepen. Dat maakte hen een alternatief voor de S24 of de Google Pixel. Het aanbod aan kleine smartphones is al beperkt en zal er met de Zenfone Ultra 11 niet groter op worden. Asus wil dit jaar laten zien dat het ook grote smartphones heeft: het nieuwste vlaggenschip heeft een flink 6,78 inch-display. Het ontwerp van de Zenfone 11 Ultra lijkt dan ook meer geïnspireerd te zijn op de Rog-gamingsmartphones van het merk dan de vorige Zenfone-modellen.

asus zenfone ultra
Bron: Asus

In het grote scherm van de Zenfone 11 Ultra stopt Asus 1080 x 2400 pixels. Die verversen aan maximaal 144 Hz. De verversingsgraad kan worden teruggedrongen tot 1 Hz om batterij te besparen. Die batterij is ook stevig uit de kluiten gewassen met een capaciteit van 5.500 mAh.

AI-smartphone

Qua processor valt de keuze weinig verrassend op een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, de processor die je in quasi ieder Android-vlaggenschip zal terugvinden dit jaar. De Zenfone 11 Ultra komt zo ook in aanmerking voor het felbegeerde label ‘AI-smartphone’ en ondersteunt functies zoals vertalingen en samenvattingen.

lees ook

MWC 2024: al AI wat de klok slaat

Voor ons ligt de meerwaarde van AI in een smartphone vooral in het verbeteren van de fotokwaliteit. De Asus Zenfone is uitgerust met drie camera’s: een 50 MP-hoofdcamera (f/1.9), een 13 MP groothoekcamera (f/2.2) en een 32 MP (f/2.4) telefotolens om in te zoomen. We zijn benieuwd of de telefotolens kan wedijveren met de verbluffende zoomcamera’s van de Samsung Galaxy S24 Ultra of de OnePlus 12.

De Asus Zenfone 11 zal in twee geheugenconfiguraties (12 GB + 256 GB en 16 GB + 512 GB) en vier kleuren (zwart, blauw, grijs en bruin) te koop zijn in de Benelux. Voor de 12GB-versie betaal je 999 euro en voor de 16 GB-variant 1.099 euro, prijzen incl. btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home