Asus verzilvert NUC-licentie met lancering nieuwe compacte computers

Asus stelt verschillende kleine computers voor, met daarin de nieuwste processors van Intel. Zo omarmt de fabrikant zijn overname van Intel NUC vorig jaar.

Op CES toont Asus vijf verschillende compacte computers. Het gaat om vier zogenaamde NUC’s en één Chromebox. NUC, kort voor Next Unit of Computing is een vormfactor in de markt gezet door Intel. De CPU-fabrikant verkocht zijn NUC-departement echter aan Asus, dat per één september vorig jaar de fakkel overnam. De aankondiging nu toont aan dat Asus van plan is om sterk in te zetten op het NUC-portfolio.

In het zakelijke segment zien we de NUC 14 Pro en de NUC 14 Pro+. De gewone NUC 14 Pro wordt aangedreven door een Intel Core Ultra 7-processor en is volgens Asus een ‘AI-desktop’, al betekent dat niet veel. De NUC 14 Pro+ is configureerbaar met een Intel Core Ultra 9. De Pro+ heeft bovendien een knappere behuizing van aluminium. Beide toestellen hebben een voetafdruk van 12,7 cm x 10,16 cm (4 x 5 inch).

Gaming-NUC en geen-NUC

De Asus ExpertCenter PN65 is officieel geen NUC, al is het verschil niet zo groot. Ook dit toestel is erg compact, en kan je configureren met Intel Core Ultra-CPU. Dan lanceert Asus ook nog de ROG NUC. Opnieuw tekenen Core Ultra 7 en 9 present, deze keer gekoppeld aan een Nvidia RTX 4060 of 4070. Met een inhoud van 2,5 liter is dit doosje natuurlijk iets groter. Asus richt zich met de computer op gamers.

Tot slot toont de computerspecialist de Chromebox CF40. Dit is opnieuw een erg klein computertje. Het heeft geen ventilator aan boord en is helemaal van op afstand configureerbaar. Asus mikt met de Chromebox vooral op kiosk- of digital signage-toepassingen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home