Asus OLED-monitor vanaf oktober te koop voor 3.500 euro

asus pa32dc

Steeds vaker komen desktopschermen met OLED-technologie op de markt. De nieuwste in het rijtje is ProArt PA32DC van Asus. Vanaf oktober zal het scherm verkrijgbaar zijn voor 3.500 dollar.

De contrastrijke OLED-schermen zijn alomtegenwoordig bij de betere laptops. Voor desktop-toepassingen vallen de meeste schermen te groot uit. LG heeft enkele modellen en nu komt ook Asus met een raspaardje op de proppen. Voor de ProArt PA32DC mag je rekenen op een prijskaartje van 3.500 euro. Asus brengt het scherm in oktober op de markt.

Voor professionals en creatievelingen

Asus kondigde hun OLED-scherm vorig jaar al aan. Het duurde nog maanden voor de fabrikant een lanceringsdatum en prijs op het toestel kon plakken. Asus mikt met de PA32DC op creative professionals. Het 4K-scherm (31,5 inch) ondersteunt DisplayHDR 400 en biedt een 99 procent kleurbereik binnen DCI-P3 en AdobeRGB. Het display beschikt eveneens over een kleurenfilter waardoor het scherm, althans volgens Asus zelf, een kleurnauwkeurigheid bereikt van Delta E<1.

De beeldscherpte, het contrast en de subpixel lay-out zorgen er mee voor dat het scherm een bijzonder scherp beeld geeft. De gewone gebruiker zal weinig verschil merken. Dat is anders voor professionele ontwerpers die scherpere beelden zullen krijgen wanneer ze hun content van dichtbij bekijken. De RGB subpixels zorgen ook voor een hoger contrast en betere leesbaarheid.

Auto-kalibratie

De Asus-monitor positioneert zich helemaal in de nichemarkt met de ingebouwde kalibratie. Die zorgt er voor dat de monitor optimaal is afgesteld. Daarmee is de PA32DC een te duchten concurrent voor de OLED-toestellen van LG, meer bepaald de 32EP950-B die 500 dollar duurder is. De monitor beschikt over een verstelbare voet, tal van poorten en een grote, metalen handgreep. Met dat laatste mikt Asus op professionals die zich vaak moeten verplaatsen, zoals filmcrews.

Een valkuil bij OLED-schermen is de inbranding. Om dit te voorkomen heeft Asus drie functies toegevoegd om het risico gevoelig te verkleinen. Zo dimt het scherm zich automatisch na een tijdje. Er is ook een pixelshift en een nabijheidssensor die het scherm automatisch dimt wanneer niemand in de buurt is. Alle specs van de PA32DC vind je op de website van Asus.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home