Asus stopt Core Ultra-processors in 16 inch-ExpertBook B3

Asus vernieuwt zijn ExpertBook B3-laptops met nieuw binnenwerk van Intel. De pas aangekondigde Core Ultra-processors drijven de grootste van de nieuwe zakelijke laptops aan.

Asus kondigt op CES aan dat het zijn ExpertBook B3-reeks vernieuwt. De fabrikant blijft niet achter op de concurrenten en stopt ook nieuwe Intel Core Ultra-processors in het binnenwerk, al is het maar één subreeks die de nieuwe chips krijgt. Die toestellen zijn configureerbaar met maximaal een Intel Core Ultra 7 met ingebouwde grafische capaciteiten.

Asus lanceert drie modellen: de ExpertBook B3404CVA en B3404CVF zijn 14 inch-toestellen. Dat laatste is beschikbaar met (ietwat verouderde) Nvidia RTX 2050-GPU. Deze twee laptops komen echter niet met Intel Core Ultra, maar zijn uitgerust met oudere Intel Core i-chips van de dertiende generatie.

De ExpertBook B3404CMA is het 16 inch-model van de reeks. Voor deze laptop voorziet Asus wel nieuwe Core Ultra-chips, van zowel de ‘U’ als ‘H’-variaties. Grafisch geweld komt van de ingebouwde Arc-graphics. Deze 16 inch-laptop heeft een numeriek klavier.

Specificaties

Alle ExpertBook B3’s zijn voorzien van een 16:10-scherm. Je hebt telkens de keuze uit een FHD of WQHD-resolutie, al dan niet met aanraakfunctionaliteit. Asus kiest voor klassieke IPS-technologie. De toestellen zijn configureerbaar met maximaal 32 GB RAM en ondersteunen de nieuwe Wifi 7-standaard indien ze met de nieuwe processors zijn uitgereust. Ook 4G-LTE is beschikbaar. Asus voorziet ook nog USB Type-C met Thunderbolt 4.

Net als alle andere laptops die in deze periode worden aangekondigd, wijst Asus naar AI-capaciteiten voor productiviteit en samenwerking. Ook hier vind je dus slimme geluidsonderdrukking tijdens je videocalls. Voor die videocalls laat Asus je de keuze tussen een 720p-webcam, wat naar ons gevoel niet meer echt van deze tijd is, of een FHD-camera met Windows Hello-functionaliteit. Een fysiek afdekklepje is standaard.

lees ook

Intel Core Ultra of AMD Ryzen: welke CPU kies je best voor je laptop?

Eerder lanceerde Asus al nieuwe Chromebooks met Intel Core Ultra aan boord. Ook de ExpertBook B5-reeks wordt uitgerust met Intels nieuwste chips en 16:10-schermen, liet Asus in december al weten, al gaat het ook daar niet om alle modellen. Net als bij de ExpertBook B3 line-up blijft Asus voor de ExpertBook B5-toestellen deels vertrouwen op Intel Core i-chips van de dertiende generatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home