Android Auto komt binnenkort naar België en Nederland

Apple Carplay achterna

Android Auto Belgie Nederland

Android Auto zit standaard in Android, maar wie een compatibele auto heeft, kan het nog niet gebruiken. Binnenkort wel volgens Google. De zoekgigant verdubbelt het aantal landen waar Android Auto beschikbaar is met 36 extra landen, waaronder België en Nederland.

Android Auto maakt gebruik van je Android-smartphone om de boordcomputer te bedienen. Je wordt naar een aparte Android-omgeving gebracht met grote iconen en een aparte lay-out om veilig het systeem te bedienen. Android Auto zit vandaag al in verschillende auto’s, soms standaard of als betalende optie, maar je moet je door bochten wringen door de Android Auto-app buiten de Play Store te installeren.

Die omweg hoeft voortaan niet meer. Google stelt Android Auto voortaan beschikbaar in 36 extra landen wereldwijd. In Europa gaat het om Albanië, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Nederland, België, Polen, Portugal, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Letland, Luxemburg, Litouwen, Macedonië, Malta, Moldavië, Roemenië, Servië, Slovakije, Slovenië, Wit-Rusland, Bosnië en Herzegovina en Ukraine.

Android Auto Europa
Bron: Google

Via USB of draadloos

Hiermee verdubbelt Google de beschikbaarheid van Android Auto wereldwijd. Het toont aan dat de fabrikant zich stilaan sterk genoeg voelt om de automarkt te veroveren. Het enige wat je moet doen, is je Android-smartphone met een USB-kabel verbinden in je auto. Je moet uiteraard ook in het bezit zijn van een Android Auto-compatibele wegen. Wie Android 11 op zijn toestel heeft, kan draadloos verbinding maken over het 5 GHz wifinetwerk van de auto.

Verder werkt Google samen met onder andere Audi en Volvo aan de volgende stap: Android Auto als enige besturingssysteem te gebruiken in de auto. De Polestar 2 is daarvan het eerste resultaat.

Veilige slimme functies in de auto

De opkomst van slimme functies in de auto via Apple Carplay of Android Auto is een welgekomen extra. Vandaag zitten we weliswaar minder in de auto door de Covid-19-pandemie, maar diensten als Waze, Teams of Spotify werken veel aangenamer op Android Auto dan op je eigen smartphone. Bovendien is de bediening ook veiliger door de aangepaste auto-interface.

lees ook

Microsoft Teams krijgt nieuwe bel-interface en Apple CarPlay

Microsoft Teams kondigde eerder deze week nog aan dat het werkt aan compatibiliteit met Apple Carplay om vergaderingen verder te zetten in de auto. Nieuws over een Android Auto-versie van Microsoft Teams is er voorlopig nog niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home