Google laat bedrijven knutselen met AI in Vertex AI Agent Builder

google cloud

Vertex AI Agent Builder is de knutselhoek voor generatieve AI binnen Google Cloud. Op het platform kunnen bedrijven huisgemaakte AI-agenten ontwikkelen en implementeren.

Google Cloud NXT is vandaag van start gegaan in Las Vegas. Dat (generatieve) AI een hoofdthema is tijdens de conferentie, hoeft niemand te verbazen. Ondanks het bij wijlen hobbelig parcours dat het bedrijf het voorbije jaar afgelegd heeft, wil Google de wereld overtuigen dat het de AI-specialist bij uitstek is. Dat doet het niet alleen met kant-en-klare generatieve AI, maar ook door bedrijven van het nodige gereedschap te voorzien om zelf toepassingen te bouwen.

Met Vertex AI Agent Builder opent Google Cloud een nieuwe knutselhoek voor AI-enthousiastelingen. Vertex AI is een verzameling van clouddiensten waarmee bedrijven machinaal lerende modellen ontwikkelen. Via Vertex krijgen bedrijven toegang tot de AI-modellen van Google en erkende partners. Die modellen kunnen ze dan trainen op hun eigen data en zo ‘AI-agenten’ ontwikkelen die gespecialiseerd zijn in de afgebakende bedrijfscontext.

Knutselen zonder code

De Vertex AI Agent Builder dient om dit hele proces zo eenvoudig en laagdrempelig mogelijk te maken voor Google Cloud-klanten. De tool werkt op basis van een no-code natural language interface, waardoor er geen code of codeerkennis bij aan te pas komt. Het platform stelt ontwikkelaars in staat om in enkele minuten nieuwe agenten te creëren door in natuurlijke taal doelen te definiëren, stapsgewijze instructies te verstrekken, en conversatievoorbeelden te delen.

Deze agenten kunnen verbinding maken met bedrijfsgegevens om de feitelijkheid van de respons te verbeteren, functies aanroepen of verbinding maken met applicaties om taken voor de gebruiker uit te voeren. Voor complexe doeleinden laat Vertex AI Agent Builder ook toe om meerdere agenten aan elkaar te koppelen. Het platform bevat opties voor toegangscontrole, gegevensbeheer en datasoevereiniteit zodat ontwikkelaars mogen knutselen terwijl gegevens veilig blijven.

Gegrond in data

Een AI-agent opereert binnen een afgebakende context, en dus voorziet Vertex AI Agent Builder functionaliteiten om modellen te gronden in bedrijfsdata. Vertex AI Search is een RAG-systeem (Retrieval Augmented Generation) dat toelaat dat AI-agenten gecontroleerde toegang tot databases buiten hun trainingsets krijgen om de accuraatheid van output te verhogen. Via Vertex kunnen bedrijven hun modellen ook aan Google Search haken voor actuele gegevens.

lees ook

FT: ‘Google wil AI-zoekfuncties achter betaalmuur zetten’

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home