Google laat Windows links liggen met AI-functies voor Foto’s

google foto's

Google rolt vanaf 15 mei de AI-beeldbewerkingsfuncties voor zijn Foto’s-app uit naar Android en iOS. Een select clubje Chromebooks is ook bij de gelukkigen, maar Windows valt uit de boot.

De AI-beeldbewerkingsfuncties van Google Foto’s zullen vanaf 15 mei uitrollen naar meer toestellen, zonder dat je een abonnement hoeft af te sluiten, bevestigt de techreus in een blogpost. Met de hulp van artificiële intelligentie kan je de belichting en helderheid van je foto’s bijstellen. Met de Magic Editor kan je objecten verplaatsen of zelfs volledig verwijderen. De functies waren vandaag al beschikbaar op Google’s nieuwste Pixels en de Samsung Galaxy S24-modellen.

lees ook

AI voor smartphones van Google draait dan toch op alle AI-smartphones van Google

Met de brede uitrol zullen bijna alle Android- en iOS-toestellen toegang krijgen tot de beeldbewerkingsfuncties. Je toestel moet enkel Android 8.0  of iOS 15 (of alles wat daarna komt) draaien en over minstens 3 GB RAM beschikken, voor de gomfunctie is 4 GB vereist. Google vraagt geen extra kosten of een abonnement, al is Magic Eraser wel begrensd op 10 bewerkingen per maand als je geen geldig Google One-abonnement hebt.

google foto's ai
De AI-beeldbewerkingfuncties van Google Foto’s. Bron: Google

Beperkte uitrol naar Chromebooks, niets voor Windows

De uitrol naar Chromebooks zal eerder beperkt zijn. Je moet eerst al over een Chromebook Plus beschikken en de software moet bijgewerkt zijn naar ChromeOS 118 of nieuwer. Maar een handvol Chromebooks zal aan die voorwaarden kunnen voldoen.

Google maakt de opvallende keuze om Windows zelfs helemaal links te laten liggen. AI-functies zoals Magic Eraser vereisen stevige hardware en Google lijkt niet te denken dat Windows-pc’s dat aankunnen, zelfs niet het selecte clubje dat Intel en co als AI-pc’s in de markt zetten. Helaas voor pc-eigenaars worden de beeldbewerkingsfuncties ook niet via de webversie van Foto’s aangeboden.

Microsoft werkt aan zijn eigen beeldbewerkingsfuncties voor de Windows Foto’s-app. Die zullen wel op je Windows-pc kunnen draaien, al is Microsoft ook niet altijd even duidelijk in zijn hardwarevereisten voor AI.

lees ook

Geen enkele nieuwe AI-pc is al een echte AI-pc volgens Microsoft

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home