[adv] MSI Creator, Prestige of Modern: voor ieder wat wils

[Advertorial] Met het juiste gereedschap gaat je werk een stuk beter. Dat geldt ook voor digitaal werk. MSI deelt zijn laptopportfolio daarom op in verschillende families, met ieders hun eigen specialisatie en prijspunt. Welke tool is geschikt voor jou?

Net als andere fabrikanten splitst ook MSI zijn laptopportfolio op in verschillende families. Ieder submerk heeft z’n eigen specialisatie, en is zo extra geschikt voor een specifiek profiel. Wie video wil monteren, wil geen lichte kantoorlaptop, maar wie wil typen onderweg heeft weinig aan een groot scherm en een extra grafische kaart.

Laten we gaming buiten beschouwing, dan heeft MSI vier belangrijke families waar je naar kan kijken. Langs de traditioneel zakelijke kant zijn er Summit, Prestige en Modern, en voor digitale contentcreatie bestaat er Creator (en Creator Pro). We focussen vandaag op Creator, Prestige en Modern, omdat die deel uitmaken van de Black Friday-campagne van MSI.

Creator

De Creator-laptops leunen het dichtst aan bij MSI’s roots. De fabrikant maakte immers naam met gaminglaptops en de systeemvereisten van een monteur of 3D-artiest leunen daar een beetje bij aan. Creator-toestellen hebben een stevig binnenwerk, voorzien van een krachtige processor, bijgestaan door een discrete grafische kaart. De toestellen zijn echter gericht op (semi)professioneel gebruik dus krijgen een zakelijker design mee dan hun gaming-broertjes.

De MSI Creator M16 is een mooi voorbeeld. Dat toestel heeft een 16 inch-scherm met 16:10-verhouding. Dat is een tikkeltje groter dan bij een mobiele kantoorlaptop en daarom ideaal voor visueel gedreven werk.  Binnenin zit een krachtige Intel Core i7, zoals de Intel Core i7-12650H. Die ‘H’ toont aan dat de chip geen doetje is, met z’n tien rekenkernen en een maximale kloksnelheid van 4,7 GHz.

De MSI Creator M16 is een perfect voorbeeld van een krachtige maar toch nog draagbare laptop op maat van content creators. Het toestel is hier verkrijgbaar voor 1.299 euro.

Een Nvidia GeForce RTX-kaart uit de 40-reeks staat de CPU bij. Die kaart is met Studio-drivers uitermate geschikt voor professioneel werk en biedt een enorme meerwaarde tegenover de ingebouwde grafische capaciteiten van processors. Tel daarbij nog DDR5-geheugen dat uitbreidbaar is tot maximaal 64 GB, en je hebt alle componenten in handen om je creativiteit ongeremd de vrije loop te laten.

Prestige

Mag het wat meer schitteren, dan heeft MSI de Prestige-reeks. Daaronder zitten zowel mobiele als krachtige laptops, die MSI een strak jasje heeft aangetrokken. Ook deze toestellen komen met een stevige CPU en GPU indien je dat wenst, maar MSI investeert extra moeite om de toestellen zo stijlvol mogelijk te maken. Verder krikt het bedrijf een aantal specificaties de hoogte in, zoals de resolutie van het scherm.

We kijken naar de MSI Prestige 16 Studio. Die laptop heeft specificaties die doen denken aan bovenstaand toestel, maar de Intel Core i7-13700H is nog iets krachtiger. Binnenin zit een Nvidia GeForce RTX 4050, die opnieuw het grafisch geweld voor z’n rekening neemt. MSI werkte samen met Nvidia voor de optimale integratie van de GPU, wat deze laptop het Studio-label oplevert. Ook deze laptop ondersteunt DDR5.

De MSI Prestige 16 Studio is een laptop die kracht en stijl combineert. Hier krijg je nog meer pk’s dan bij de MSI Creator en dat in een oogverblindend jasje. Het toestel is hier beschikbaar en dat vanaf 2.299 euro.

Dit model heeft een even groot 16 inch-scherm, maar dat is meer scherm dankzij de miniLED-technologie en de 2.560 x 1.600 pixels. De zilveren behuizing oogt verder extra strak. De naam zegt het al: dit is een prestige-toestel. De prijs ligt iets hoger dan bij de vergelijkbare Creator, maar je krijgt er ook meer voor in de plaats.

Modern

Niet iedereen heeft nood aan de krachtigste processor en extra grafische prestaties. Veel gebruikers willen een goede, betrouwbare laptop voor traditioneel kantoorwerk. Voor die doelgroep voorziet MSI de Modern-reeks. Klassieke productiviteit staat hier voorop, wat compactere, meer draagbare en ook scherper geprijsde laptops oplevert.

We kijken naar de MSI Modern 15. Dat toestel heeft een 15,6 inch-scherm met een 16:9-beeldverhouding, waardoor het ruim genoeg is om op te werken, maar ook de perfecte verhoudingen heeft voor multimediaconsumptie. De laptop heeft een vergelijkbaar formaat als bovenstaande modellen, maar is lichter geconfigureerd. Binnenin zit een Intel Core i5-1235U. Dat is een zuinigere processor met nog steeds meer dan genoeg spierballen voor de zwaardere spreadsheets, maar zonder de extra kracht die een professionele videobewerker misschien wel wenst.

Voor de MSI Modern 15 kiest MSI voor gebalanceerde specificaties op maat van de kantoorwerkers. Een groot scherm, ruim toetsenbord met numeriek klavier en een capabele processor zijn zo beschikbaar met een prijskaartje van amper 499 euro. Je vindt het toestel hier.

Grafisch vertrouwt deze laptop op de ingebouwde GPU van de Intel-chip. Die is meer dan krachtig genoeg om verschillende beeldschermen aan te sturen, en dat in hoge resolutie. De 8 GB DDR4-RAM is niet overdreven, maar dat hoeft ook niet wanneer kantoorwerk het opzet is. Door specificaties op maat te kiezen, kan MSI de prijs van deze laptop drukken tot een fractie van bovenstaande modellen. Je betaalt niet voor wat je niet nodig hebt, en krijgt toch heel wat voor je budget.

Black Friday

MSI heeft natuurlijk nog heel wat andere toestellen in het portfolio, zowel in bovenstaande reeksen als in de Summit-familie, die uitblinkt in draagbaarheid en design voor de kantoorwerker. Daarnaast bestaat er het hele assortiment gaming-laptops. Interesse? Dan zijn de Black Friday-deals van MSI misschien wel het moment om je slag te slaan.


Dit is een commerciële bijdrage van MSI. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home