MSI lanceert nieuwe Prestige en Creator-laptops met extra AI

Alle modellen hebben de nieuwste Intel-chips aan boord, Core i en Core Ultra, sommige in tandem met een Nvidia GeForce RTX 40-series GPU.

Op CES 2024 vernieuwt MSI zijn laptop line-up grotendeels met heel wat nieuwe Prestige- en Creator-modellen. Alles is AI wat de klok slaat, ook hier. Naast de AI-functies in de nieuwe Intel-chips, levert MSI ook een AI Software Suite-pakket op elke pc.

Deze software gebruikt de ingebouwde NPU van de Intel-chips om AI-beslissingen te nemen om beter de juiste instellingen voor de pc te kiezen naargelang het gebruik. De functie AI Artist kan offline tekst omzetten naar beelden en er is ook betere noise cancelling voor de microfoons tijdens een videocall.

De Prestige-reeks binnen MSI focust op draagbaarheid en zijn typisch de toestellen die op kantoor worden gebruikt. De Creator-reeks is voor de creatieve professionals die meer rekenkracht vereisen, vaak met een aparte GPU.

MSI Prestige AI

De MSI Prestige AI-reeks kan je opdelen in drie schermformaten: 13 inch (OLED), 14 inch (IPS LCD) en 16 inch (OLED of IPS LCD). De Prestige 14 AI en 16 AI hebben telkens ook een studiovariant waar je kan kiezen uit een aparte grafische kaart tot respectievelijk een Nvidia GeForce RTX 4060 en RTX 4070.

Elke laptop wordt geleverd met een Intel Core Ultra 7 of Ultra 9-chip en een Full HD webcam die Windows Hello gezichtsherkenning ondersteunt. De 16 inchmodellen hebben een SD-kaartlezer, het 13 inchmodel een microSD-kaartslot.

De kleinste variant weegt amper 990 gram ondanks de stevige 75 Whr-batterij aan boord. Elk model heeft Wifi 7 aan boord, dat actief wordt zodra de Windows 11 24H1-update uitrolt in april.

Er is voorlopig geen prijs of beschikbaarheid bekend van de nieuwe Prestige-reeks van MSI. De volledige lijst met specificaties van elke variant kan je hier terugvinden.

MSI Creator

Wie meer pk’s wenst op de werkvloer, kan terecht bij de Creator-reeks van MSI. De nieuwe modellen hebben allemaal een Nvidia GeForce RTX 40-series aan boord, startend vanaf het 14 inchmodel met een RTX 4050 tot de 16 inchvariant met een RTX 4090. Het absolute vlaggenschip op vlak van GPU-rekenkracht is de MSI Creator 16 AI Studio waar je uit een RTX 4080 of een RTX 4090 kan kiezen.

De snelste processor vind je in de MSI Creator Z17 HX Studio, een Intel Core i9-14900HX. Die kan je maximaal aan een Nvidia GeForce RTX 4070 koppelen in één configuratie.

Opnieuw deelt MSI geen prijzen of beschikbaarheid. De volledige lijst met specificaties van elk nieuw Creator-model kan je hier terugvinden.

lees ook

Wat is een AI-pc (niet) en moet je er überhaupt van wakker liggen?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home