MSI lanceert Cubi N mini-pc die passief gekoeld wordt

De MSI Cubi N ADL S wordt passief gekoeld door een fors koelelement binnenin en is configureerbaar met een Intel N100 of N200.

Het concept van de NUC-pc werd vorig jaar door Intel verkocht aan Asus. De compacte mini-pc past perfect op een VESA 100-montagebeugel achter een monitor en meet gemiddeld 12 op 12 cm. Dergelijke mini-pc’s bestaan al jaren, maar hebben hun trouwe groep volgers. MSI bedient die markt met een nieuwe versie van hun Cubi N-reeks.

De MSI Cubi N ADL is al sinds vorig jaar beschikbaar en kost gemiddeld 299 euro incl. btw voor een versie met een Intel N100 aan boord en Windows 11 Pro. Nu komt MSI met een passief gekoelde versie onder de noemer MSI Cubi N ADL S, waarbij de S vermoedelijk voor Silent staat.

Ondanks dat de mini-pc passief gekoeld is, wordt die niet groter en behoudt de pc dezelfde aansluitingen. Achteraan vind je 1x HDMI, 1x DisplayPort, 2x RJ45 (1 Gbps) en 2x USB-A (USB 2.0). Vooraan is er ruimte voor 1x USB-C (USB 3.1), 2x USB-A (USB 3.1) en een hoofdtelefoonaansluiting.

Je kan de MSI Cubi N ADL S configureren met een Intel N 100 of Intel N200, twee chips binnen de Alder Lake N-reeks. Beide zijn quadcore-chips met een TDP van 6 watt. De passieve koeling zorgt voor een stille werking van de pc.

Er is voorlopig nog geen prijs bekend van de MSI Cubi N ADL S. Rekening houdend dat de versie met ventilator gemiddeld 299 euro incl. btw kost, verwachten we maar een kleine prijsverhoging voor de passieve versie. Wanneer de nieuwe, stille versie beschikbaar zal zijn, is voorlopig nog niet bekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home