Wifi 7 komt eraan: dit zijn de compatibele routers aangekondigd op CES

wifi 7

Op CES in Las Vegas toonden verschillende fabrikanten hun eerste Wifi 7-routers. Hoewel de standaard eigenlijk nog gefinaliseerd moet worden, zijn er zo toch al wat toestellen op de markt.

2024 wordt het jaar van Wifi 7. De standaard wordt gefinaliseerd en nieuwe laptops en smartphones zullen compatibel zijn. Wie vandaag een nieuwe router wil kopen, denkt dus best na over een exemplaar met Wifi 7. Op CES introduceerden fabrikanten een handvol exemplaren.

De Ubiquiti UniFi Pro is een Wifi 7-toegangspunt met 2,5 GbE-uplink. Het toestel vertrouwt op PoE en heeft een maximale theoretische doorvoersnelheid van 9.300 Mbps over de gecombineerde 2,4 GHz-, 5 GHz- en 6 Ghz-spectrumbanden. Het toegangspunt is per direct beschikbaar met een adviesprijs van 165 euro.

Mesh

Ook TP-Link lanceert Wifi 7-routers. We zien een Deco Mesh-systeem met Wifi 7-compatibliteit, naast nieuwe Archer-routers. In het mesh-portfolio verschijnen verschillende nieuwe toegangspunten voor zowel binnen als buiten, met of zonder PoE. De nieuwe Archer line-up wordt aangevoerd door de Archer BE900: een quadband-router met tot 24,4 Gbps aan doorvoersnelheid. Twee 10 Gb-poorten tekenen present, naast voer 2,5 Gb-RJ45-aansluitingen. De router krijgt gezelschap van enkele kleine broertjes; de Archer BE800, BE550 en BE230. Voor gamers zal de TP-Link Archer GE800 Wifi 7 ondersteunen.

Ook MSI gaat Wifi 7 ondersteunen. Later dit jaar komt het MSI Wifi 7 Roamii Mesh-systeem beschikbaar. MSI spreekt over 21 Gbps doorvoersnelheid en connectiviteit per draad aan 10 Gbps.

Acer blijft niet achter en lanceert twee Wifi 7-routers, al zijn ze allebei vooral gericht op gamers. Het gaat op de Predator Connect X7 5G CPE en de Predator Connect T7 Wifi 7 Mesh-router. Het eerste toestel heeft ruimte voor 5G-connectiviteit, voor wie een back-up voor z’n internetverbinding wil.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home