Adobe Acrobat vervangt PDF-lezer van Microsoft Edge

adobe acrobat pdf lezer in edge

Adobe Acrobat in Edge moet voor een vlottere leeservaring en betere beveiliging van PDF-bestanden zorgen. De belangrijkste functies zijn gratis, al wil Adobe ook betaalde abonnementen promoten.

Microsoft Edge krijgt een nieuwe PDF-lezer. Adobe en Microsoft diepen hun jarenlange strategische samenwerking nog wat verder uit. Microsoft kondigt aan dat de huidige PDF-lezer vanaf maart zal worden vervangen door Adobe Acrobat. De integratie van Adobe Acrobat in Edge zal leiden tot een ‘verbeterde PDF-ervaring’, aldus de aankondiging.

De veranderingen worden automatisch doorgevoerd vanaf maart voor Windows 10 en Windows 11, al zegt Microsoft dat de uitrol van Adobe Acrobat tot oktober kan duren. Zakelijke gebruikers krijgen nog tot maart 2024 de keuze of ze de standaard PDF-lezer willen gebruiken of Adobe. Op 31 maart zal de legacy PDF-engine van Edge volledig vervangen zijn. Voor macOS geeft Microsoft voorlopig nog geen tijdlijn.

Gratis en betaalde functies

Met de huidige PDF-lezer van Microsoft Edge was zeker niets mis, maar Adobe Acrobat heeft onder meer betere kleurweergave, prestaties, beveiliging en de mogelijkheid om documenten te laten voorlezen. Dat wil Adobe ook graag laten weten aan alle Edge-gebruikers. Bij elk PDF-bestand dat je opent in de browser zal in de rechteronderhoek een Adobe-watermerk staan.

Wil je meer geavanceerde functies kunnen gebruiken zoals het bewerken van PDF-bestanden, het omzetten van PDF naar een ander bestandstype of het combineren van bestanden, dan dien je wel een betaald abonnement te nemen voor Adobe Acrobat. Dit kan je ook vanuit de browser snel aansluiten met een knop in de rechterbovenhoek.

lees ook

Converteer een PDF naar een Word-document in enkele stappen

Zo krijgt de integratie van Adobe Acrobat in Edge de schijn van een verkooptruc om de betaalde versie te promoten. Adobe verankert zich steeds steviger in het Microsoft 365-ecosysteem en heeft onder meer ook integraties in Word, Teams en Sharepoint voor het lezen, bewerken en ondertekenen van PDF-documenten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home