Samen met collega’s browsen dankzij Microsoft Edge Workspaces (update)

Microsoft lanceert Edge Workspaces. Die oplossing voegt nieuwe functionaliteit toe aan de Edge-browser, gericht op samenwerking. Workspaces moet teams een centrale plaats geven met links en bestanden.

Update 06/04/2023: Edge Workspaces is vanaf vandaag beschikbaar als preview. Je vindt de feature linksboven in de taakbalk onder het actiemenu.Je geeft de Workspace een naam en themakleur, waarna je een deelbare link krijgt om collega’s uit te nodigen. The Verge raadt aan om de Workspace aan het begin van de browsesessie aan te maken. De functie opent namelijk een nieuw venster en actieve tabbladen worden daarbij niet automatisch overgezet.


Origineel artikel 12/10/2022: Op Ignite 2022 lanceert Microsoft Edge Workspaces. Dat is een oplossing die de Edge-browser omtovert tot een centrale samenwerkingstool voor teams. Microsoft stelt vast dat links en bestanden gedeeld door collega’s in kanalen en chats vaak vergeten of ondergesneeuwd geraken. Edge Workspaces is daar een oplossing voor.

Samen surfen

Een Workspace is een gedeelde set van tabs in de Edge-browser. Die laat groepen toe om dezelfde websites te zien, maar ook samen aan dezelfde bestanden te werken. Iedereen met toegang tot de werkruimte kan tabs in realtime aanpassen.

Microsoft geeft een voorbeeld met links naar interessante sites maar ook een Sharepoint met relevante bestanden. Volgens het bedrijf vereenvoudigt Workspaces niet alleen samenwerking, maar maakt het ook onboarding eenvoudiger. Een nieuw teamlid heeft immers genoeg aan toegang tot de Workspace om meteen meet te zijn.

Concurrentie voor Canvas

Edge Workspaces doet in zijn opzet een beetje denken aan Slack Canvas, dat moederbedrijf Salesforce op Dreamforce lanceerde. Canvas neemt de vorm aan van een gedeeld document waar teamleden links en bestanden aan kunnen toevoegen. De implementatie is iets anders, maar beide oplossingen bieden een centraal repositorium dat overzichtelijker moet zijn dan een set van bestanden en links in een chat.

Het valt op dat Microsoft Edge kiest voor de implementatie van zijn Workspaces-idee. De softwarereus wil Teams immers naar voren schuiven als centrale samenwerkingshub en hamert op naadloos werken in één flow. Langs de andere kant kan Edge Workspaces een interessante toepassing zijn om bedrijven te overtuigen om naar de browser te switchen. De oplossing is per direct als preview beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home