Nieuwste Photoshop bèta voegt AI-gegenereerde beelden toe via tekstinput

Adobe wil met de nieuwste Photoshop bètaversie het witte canvas waarmee iedereen start elimineren. Via tekstinput kan je nu een startbeeld maken om op verder te bouwen.

Een jaar na de lancering van generatieve AI in Photoshop breidt Adobe de AI-tools uit in de nieuwste bètaversie van het programma. De belangrijkste vernieuwing is AI via tekstinput. Hiermee hoopt Adobe dat het de barrière verlaagt om meer uit Photoshop te halen voor zowel professionals als casual gebruikers.

Erin Boyce, marketingverantwoordelijk bij Adobe, verwoordt het mooi op Engadget. “Een groot, leeg canvas kan soms de grootste barrière zijn. Generatieve AI versnelt de tijd tot creatie. Het idee om iets vanuit je hoofd op het canvas te krijgen is nog nooit zo makkelijk geweest.”

De nieuwe functie heet simpelweg ‘Genereer afbeelding’ en zal beschikbaar zijn als optie in Photoshop naast de traditionele optie waarmee je afbeeldingen kunt importeren in de app.

Tegelijk voegt Adobe nog heel wat andere AI-functies toe en andere nieuwigheden. We hebben de belangrijkste hieronder opgesomd:

  • Reference Image helpt creatieven om de output te bereiken die ze zich voorstellen, door gebruik te maken van door de gebruiker geselecteerde afbeeldingen als generatieve inspiratie.
  • Tekst to Image with Generate Image ga van lege pagina naar inhoud met volledige tekst-naar-beeld input direct in Photoshop.
  • Generate Background vervangt en creëert achtergronden, waardoor het eenvoudiger dan ooit is om inhoud te genereren die naadloos opgaat in bestaande afbeeldingen.
  • Generate Similar laat creators itereren met variaties die ze selecteren, om creatie-ideeën uit te diepen met preciezere controle.
  • Enhance Detail verfijnt afbeeldingen om scherpte en helderheid te verbeteren.

Nieuwe tools

Het is niet allemaal AI wat de klok slaat in Photoshop. Adobe voorziet ook een aantal nieuwe tools om ontwerp en creatie eenvoudiger te maken. Dit zijn de belangrijkste vernieuwingen:

  • Met de Adjustment Brush kunnen gebruikers eenvoudig niet-destructieve aanpassingen toepassen op specifieke delen van afbeeldingen.
  • De verbeterde fontbrowser biedt realtime toegang tot meer dan 25.000 fonts in de Adobe cloud zonder Photoshop te verlaten
  • Adjustment Presets stellen ontwerpers in staat om moeiteloos het uiterlijk van afbeeldingen te veranderen met filters die effecten toepassen met één klik en met de mogelijkheid om ook aangepaste presets te maken en op te slaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home