Nog uit te brengen SD-kaart van Samsung heeft levensverwachting van 16 jaar

samsung

Samsung maakt testresultaten bekend van een nieuwe SD-kaart. Volgens het bedrijf zou het product 16 jaar lang voortdurend kunnen werken vooraleer stuk te gaan. Daarnaast pakt het bedrijf uit met een nieuwe UFS.  

Op een levensverwachting van 140.160 uur kwam Samsung uit na testen met de PRO Endurance Memory Card. Omgerekend komt dat uit op 16 jaar als daar geen enkel schrikkeljaar in wordt meegeteld.

Voor de test legde het bedrijf de variant met 256 GB aan opslag onder de loep. De enige taak die de kaart tijdens de testen voor zijn kiezen kreeg, was het opnemen van een video in Full HD (1920×1080 pixels) aan 26 Mbit/sec.

Samsung beweert dat de kaarten verder nog gekant zijn tegen een aantal extreme omstandigheden. Bestand tegen water, extreme temperaturen, X-ray-stralingen, magnetische velden, valpartijen vanaf een hoogte van vijf meter en slijtage.  

Kleine lettertjes

Bij de grote uitspraak zit wel een addertje onder het gras. Enkel het model met 256 GB aan opslagcapaciteit zal het 16 jaar kunnen uithouden. Er zullen ook modellen met 128 GB, 64 GB en 32 GB aan opslag verschijnen. Door de kleinere opslagcapaciteit moeten deze kaarten vaker overschreven worden, wat de levensverwachting halveert.

Het bedrijf oppert verder dat de SD-kaarten het best gebruikt worden in beveiligingscamera’s, dashcams en camera’s die op het lichaam worden gedragen.

Flashgeheugen

Samsung komt daarnaast nog met een nieuwe Universal Flash Storage (UFS) op de proppen. Het bedrijf maakt via Twitter bekend dat het om ‘de snelste UFS 4.0 opslagoplossing’ gaat.

Het nieuwe product zou ideaal moeten zijn voor smartphones die 5G ondersteunen. Aan het einde van dit jaar verwacht het bedrijf dat de UFS 4.0 in productie gaat.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home