HPE en Lenovo lanceren nieuwe servers met AMD EPYC Rome-chips

HPE AMD Proliant

Na de officiële lancering van de AMD EPYC Rome-chips volgen HPE en Lenovo met hun eigen nieuwe systemen. Lenovo focust op single-socket servers terwijl HPE een breder portfolio voorziet van EPYC Rome-chips.

Tijdens de lancering van de Epyc Rome-line-up gisteren heeft AMD laten weten dat Google en Twitter de nieuwe chips in hun datacenters zullen gebruiken. Serverfabrikanten HPE en Lenovo hebben ook een overeenkomst met AMD en integreren de Epyc Rome-chips in een aantal nieuwe servers.

Lenovo lanceert twee single-socket servers met Epyc Rome: ThinkStation SR635 en SR655. Beide systemen mikken volgens Lenovo op virtualisatie, software defined storage (SDS) en video-infrastructuur.

Lenovo ThinkSystem

De ThinkSystem SR635 is een 1U-server met 16 GB DDR4, configureerbaar tot 1 TB dankzij 64 GB DDR4 DIMM’s. Verder is er ruimte voor drie single-slot gpu’s over drie PCIe 4.0-slots. De server biedt plaats voor maximaal 16 2,5 inch NVMe-schijven.

Lenovo’s Thinksystem SR655 is een grotere 2U-machine met dezelfde geheugenconfiguratie als de SR635, maar met ruimte voor zes single-slot gpu’s. Er is verder ruimte voor 20 3,5-inch of 32 2,5-inch NVMe opslag.

HPE ProLiant

HPE wil met de lancering van Epyc Rome zijn AMD-gebaseerd portfolio verdriedubbelen. Het updatet zijn HPE ProLiant DL385 en DL325 servers met de nieuwe chip. Met de nieuwe servers claimt HPE 37 wereldrecords. Een virtualisatierecord werd verbeterd met 321 procent terwijl de energie-efficiëntie met 28 procent verbetert.

In de komende 18 maanden wil HPE zijn AMD-portfolio verder uitbreiden om tot die verdriedubbeling te komen. Met de lancering van Epyc Rome mikt AMD op een groter marktaandeel. “De tweede generatie Epyc is de nieuwe standaard binnen datacenters”, zegt Scott Aylor, general manager datacenter solutions group bij AMD. “In totaal hebben meer dan 60 partners al ingetekend om de nieuwe Epyc-chips te integreren.”

Vandaag heeft AMD ongeveer een marktaandeel van vijf procent binnen de servermarkt. Het hoopt de komende vier tot zes kwartalen de kaap van tien procent te halen.

Gerelateerd: AMD EPYC Rome verhoogt de druk op Intel met 7nm 64-core serverchips

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home