HPE klaagt Chinese Inspur aan wegens schending patenten

hpe mwc 2024

HPE daagt het Chinese technologiebedrijf Inspur voor de rechtbank wegens het jarenlang schenden van patenten op servertechnologie. Inspur staat sinds maart 2023 op de zwarte lijst van de Amerikaanse overheid.

In de aanklacht, ingediend bij de rechtbank van de staat Californië, claimt HPE dat het jarenlang geprobeerd heeft om te onderhandelen met Inspur over licenties. Het ziet zich nu genoodzaakt om deze rechtszaak aan te spannen om zijn ‘investeringen in ontwikkeling en onderzoek’ te beschermen, bevestigt een woordvoerder van HPE aan The Register.

Inspur zou vijf patenten met betrekking op servertechnologie geschonden hebben:

  • Systemen en methoden om seriële poorten van bestaande computers beschikbaar te maken via een netwerk.
  • Bepaling van stroomverbruik in IT-netwerken.
  • Methode en systeem voor het emuleren van apparaten over geselecteerde communicatiepaden via een terminalsessie.
  • Methode en systeem voor het configureren van een opslagarray.
  • Webserverchip voor netwerkbeheer.

Verbannen in de VS

Inspur is de grootste serverfabrikant in China. Dat is geen onbelangrijk detail, want het staat sinds maart 2023 op de gevreesde zwarte lijst van de Amerikaanse overheid. Voordien werkten grote spelers uit de techindustrie samen met het bedrijf, waaronder IBM, Cisco en Intel.

Om de impact van de verbanning te minimaliseren, splitste Inspur zich op in vijf entiteiten om zijn servers te kunnen blijven verkopen in de Verenigde Staten onder een andere merknaam. De hardware is nagenoeg ongewijzigd gebleven. HPE doet geen half werk en klaagt de Insour Group met al zijn vertakkingen voor de rechtbank.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home