Giga Computing lanceert twee nieuwe servers met Nvidia H100

Giga Computing toont twee nieuwe servers gebouwd rond Nvidia H100-GPU’s en Intel Xeon Scalable-chips van de nieuwste generatie.

Giga Computing introduceert de G363-SR0 en de G593-SD2. Achter die ietwat cryptische namen schuilen twee GPU-servers gebouwd met Intel Xeon Scalable-chips van de vierde generatie en Nvidia Hopper H100-GPU’s.

Vloeistofkoeling

De 3U-G363-SR0 vertrouwt op directe vloeistofkoeling om twee CPU’s en vier GPU’s fris te houden. De hele server wordt met vloeistof gekoeld. Het toestel heeft twee Xeon-chips en vier H100-GPU’s aan boord. Verder krijg je acht 2,5 inch-bays die SATA, SAS en PCIe5 NVMe-drives ondersteunen. Giga Computing voorziet een redundante voeding.

De vloeistofkoeling maakt de server volgens de fabrikant zuiniger en efficiënter vergeleken met een luchtgekoeld systeem. Momenteel blijft luchtkoeling de norm, maar met de G363-SR0 wil Giga Computing alvast de datacenter-omgevingen van morgen omarmen.

Acht GPU’s

Vloeistofkoeling is echter niet essentieel om zware servers fris genoeg te houden. Dat blijkt duidelijk uit de eveneens nieuwe G593-SD2. Die server is gewoon luchtgekoeld, ondanks de straffere inhoud. In een 5U-chassis vind je bovenaan een 1U-ruimte voor dual socket Intel Xeon-chips en daaronder een 4U-lade voor acht Nvidia H100-GPU’s.

Door de componenten voldoende ruimte te bieden, blijven ze fris genoeg. De nieuwe server heeft ruimte om meerdere Nvidia Bluefield-DPU’s te ondersteunen voor geavanceerdere netwerkcapaciteiten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home