[Adv] Hoe Gigabyte met NVIDIA de modernste componenten naar de nieuwste servers brengt

[Advertorial] Op ISC toont Gigabyte zijn nieuwste servers in samenwerking met NVIDIA. De nieuwste NVIDIA® H100-GPU’s spelen daarbij een belangrijke rol. De GPU-bouwer voorziet de grafische kaarten en Gigabyte stopt ze in hypermoderne servers.

Op de jaarlijkse hoogmis voor supercomputing-hardware heeft Gigabyte dit jaar een centrale stand. De fabrikant zet deze keer niet alleen zijn krachtige server-oplossingen in de verf, maar ook zijn nieuwe merknaam: Giga Computing.

“Giga Computing is een onderdeel van Gigabyte”, verduidelijkt EMEA Sales Director Thomas Yen. “Het nieuwe bedrijf geeft ons de mogelijkheid om beter te focussen op onze markt, maar blijft functioneren als deel van de Gigabyte-groep.”

Samen met partners

Giga Computing is vandaag verantwoordelijk voor het design van de nieuwste krachtige HPC-servers waarop het Gigabyte-logo prijkt. “We werken samen met tal van partners waaronder NVIDIA® om krachtige oplossingen naar de markt te brengen”, gaat hij verder. “We proberen daar aan het voorfront van de innovatie te staan, en nieuwe servers klaar te hebben nog voor er een grote vraag is bij klanten.”

Om dat te verwezenlijken, stopt Gigabyte heel wat accelerators in één server. De fabrikant gaat al een tijdje prat op zijn diverse aanbod van HPC-servers, die beschikbaar zijn vanaf redelijk lichte configuraties tot configuraties met een erg hoge dichtheid aan HPC-accelerators zoals de NVIDIA® H100. Op ISC zien we servers met plaats voor vier tot acht van zo’n NVIDIA®A100 of NVIDIA®H100-GPU’s.

“De H100 is de krachtigste accelerator op de markt vandaag”, licht Harun Bayraktar, Director of Engineering, Math and Quantum Computing Libraries bij NVIDIA® toe. “De accelerator wordt gebruikt voor veel AI-gerelateerde workloads en die worden almaar belangrijker.” Je hoeft vandaag geen overheids- of academische instelling meer te zijn om iets te hebben aan je eigen HPC-servers. Eigenlijk bestaat er nauwelijks nog een sector waar AI en HPC geen rol in kunnen spelen.

Nauwe samenwerking

Om moderne oplossingen uit te werken, werken NVIDIA® en Gigabyte nauw samen. Een server is immers meer dan een moederbord waarin je lukraak de juiste componenten vastklikt. Bayraktar: “Deze en andere krachtige chips genereren heel wat warmte. Dat is een uitdaging die we samen met onze partners moeten oplossen.”

De H100 is de krachtigste accelerator op de markt vandaag.

Harun Bayraktar, Director of Engineering, Math and Quantum Computing Libraries NVIDIA®

Traditionele luchtkoeling is daarbij ook vandaag nog de belangrijkste methode. Dat komt omdat datacenters gebouwd zijn met luchtkoeling in het achterhoofd. Met de bestaande technieken lukt het ook in een luchtgekoelde omgeving om Gigabyte-servers met een hoge dichtheid van accelerators voldoende fris te houden.

Grace-Hopper

De goede samenwerking tussen de serverconstructeur en de chipspecialist zal in de toekomt echter nog belangrijker worden. Pas introduceerde Gigabyte immers de Grace-Hopper superchip. “Daarvoor werken we ook samen met Gigabyte”, zegt Bayraktar. De chip is een absolute krachtpatser die een ARM-gebaseerde Grace-CPU combineert met een NVIDIA® Hopper-GPU en geïntegreerd HBM-geheugen. Met een TDP dat van 450 watt kan oplopen tot 1.000 watt is de meerwaarde van een serverbouwer meteen duidelijk.

Op ISC ligt de focus voorlopig echter op iets traditionelere HPC-servers. Gigabyte en NVIDIA® zetten er verschillende oplossingen in de verf met PCIe- en SXM-accelerators. Die krachtige toestellen zijn vandaag al klaar voor datacenters die de modernste workloads moeten ondersteunen.


Dit is een commerciële bijdrage in samenwerking met Gigabyte.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home