Gigabyte splitst datacenter-divisie af maar blijft eigenaar

Gigabyte

Gigabyte stopt zijn datacenter-ambities in een spin-off: Giga Computing. Gigabyte zelf blijft wel volledig eigenaar.

De enterprise-divisie van Gigabyte leeft voortaan onder een nieuw bedrijf: Giga Computing. Gigabyte zelf blijft wel de volledige eigenaar van de nieuwe organisatie. Giga Computing wordt verantwoordelijk voor de bouw van eigen servers en OEM-servers, terwijl Gigabyte zich opnieuw helemaal kan toespitsen op componenten voor desktops en laptops.

Gigabyte is vooral bekend dankzij zijn moederborden en grafische kaarten. De componenten zijn goed voor ongeveer driekwart van de omzet voor het bedrijf. Het groeipotentieel in de datamarkt is ook groot en vereist een eigen focus. Gigabyte hoopt dat de afsplitsing van Giga Computing daarvoor kan zorgen. Voor klanten verandert er functioneel niets. Giga Computing blijft Gigabyte-producten ondersteunen.

Gemiddelde spelera

Giga Computing zal op basis van cijfers van 2021 een omzet hebben van om en bij de één miljard dollar. Ter vergelijking: Supermicro doet het met 2,5 miljard dollar. Dat maakt het nieuwe bedrijf geen topspeler, maar evenmin een kleine garnaal.

Het is het doel van Giga Computing om meer onder eigen naam te verkopen. Traditioneel haalt Gigabyte het gros van zijn server-omzet uit toestellen die het als OEM bouwt voor andere partijen maar daar probeert het bedrijf al enkele jaren verandering in te brengen. Eigen Gigabyte-servers worden nu Giga Computing servers maar blijven dezelfde strategie volgen. Dat wil zeggen dat Giga Computing inzet op een compact maar omvattend portfolio met een grote dichtheid aan de bovenkant van het segment. Ook experimenteert het bedrijf met nieuwe koeltechnieken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home