Gigabyte toont HPC-server met AMD Instinct MI300X aan boord

Gigabyte

Gigabyte toont op MWC een variant van z’n krachtige G593-HPC-server. Eerder omarmde het bedrijf al Nvidia en nu komt de server ook met AMD’s krachtigste accelerator op de markt.

Op CES dit jaar pakte Gigayte uit met zijn nieuwe G593-serverrreeks. Die stevige 5U-servers kan je zien als een soort van supercomputercomponenten op maat van AI-accelerators. Waar de servers op CES nog exclusief bedoeld waren voor de Nvidia HGX H100-chips, toont Gigabyte op MWC een nieuw model gebouwd rond het equivalent van AMD.

De server heeft dus tot acht AMD Instinct MI300X-chips aan boord. De AMD Instinct MI300X is de pure acceleratorvariant van de Instinct MI300A, die een CPU-component heeft. Gigabyte wil zich onderscheiden in de markt met dergelijke HPC-servers en gebruikt beurzen traditioneel om z’n uiterste high-end servers in de markt te zetten. Veel details over de servers deelt de fabrikant echter niet.

Geen Giga Computing?

Verder valt het nog op dat Gigabyte zichzelf in z’n persbericht en op de stand Gigabyte blijft noemen. Vorig jaar nog splitste het Taiwanese bedrijf zijn datacenterdivisie af onder de naam Giga Computing. Aanvankelijk dook die branding hier en daar wel op, maar in het recentste persbericht wordt de merknaam zelfs niet meer vermeld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home