Gigabyte lanceert vier krachtige HPC-servers met AMD en Nvidia

Gigabyte introduceert een HPC-server met Instinct MI300A van AMD. Daarnaast toont de serverspecialist nog enkele andere krachtige nieuwe AI-servers met hardware van Nvidia.

Gigabyte lanceert via dochterbedrijf Giga Computing nieuwe AI- en HPC-servers op CES. Het opvallendste nieuwe toestel is de G383-R80. Die server ondersteunt de nieuwe AMD Instinct MI300A. AMD stelde die APU eind vorig jaar ter beschikking van fabrikanten. De MI300A is een krachtige accelerator die 128 GB HBM3-geheugen deelt met ingebouwde Zen 4-CPU-kernen.

Gigabyte kiest geen kant en gaat ook in zee met Nvidia en diens Grace Hopper-superchip. Dat is een rechtstreekse concurrent voor de MI300A. Ook deze chip combineert GPU en CPU, al kiest Nvidia voor Arm-kernen. Gigabyte stopt de superchip in z’n XH23-VG0.

Accelerators

Dan is er nog de nieuwe G593: een serverreeks uitgerust met Nvidia HGX H100-accelerators op maat van AI. Deze lijvige server heeft 5U aan ruimte nodig in je serverrack. Tot slot toont Giga Computing op CES de G493-SB0. Die heeft een modulair design en biedt ruimte voor acht dual slot Gen5-GPU’s en kan zich over diverse intensieve workloads ontfermen.

Rekenkracht en HPC-servers zijn de troeven van Gigabyte en Giga Computing, maar op CES zien we ook een nieuwe opslagserver. Dat is de S183-SH0. Het toestel moet LLM’s ondersteunen en heeft plaats voor 32 E1.S NVMe-SSD’s.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home