Ericsson verbetert zijn 5G-platform voor een meer dynamische transitie

5G

Ericsson heeft zijn 5G-platform verbeterd met uitbreidingen op het gebied van kerninfrastructuur, transport, radiotoegang en serviceorkestratie. De toevoegingen maken het platform volgens de telecomleverancier dynamischer en flexibeler, waardoor serviceproviders hun netwerken probleemloos zouden kunnen evolueren. Bovendien wordt het mogelijk 5G op grote schaal te implementeren.

Volgens het Ericsson Mobility Report zal het mobiele dataverkeer in 2024 zo’n vijf keer hoger liggen dan vandaag. Daarvan gaat naar verwachting ruim 25 procent van het mobiele dataverkeer over 5G-netwerken. Ericsson vult zijn in 2017 gelanceerde in 5G-platform de komende tijd aan met nieuwe oplossingen om nu al tegemoet te komen aan het groeiende dataverkeer. De telecomleverancier wil hiermee serviceproviders ondersteunen in het beheer van een hogere groei van gegevensverkeer, het vereenvoudigen van operaties en het veiligstellen van 5G-inkomsten. “Ericsson heeft de portfolio beschikbaar gemaakt, zodat serviceproviders vandaag al 5G kunnen aanzetten. Bovendien zijn we momenteel commerciële 5G-netwerken aan het uitrollen in de VS, Europa, Azië en Australië”, aldus Fredrik Jejdling, executive vice president en head of business area networks bij Ericsson.

Soepele evolutie

Zo dragen de toevoegingen voor het 5G-platform onder meer bij aan het versterken van de al eerder gelanceerde ‘Ericsson Spectrum Sharing’. Deze oplossing heeft als doel om een efficiënte, flexibele en soepele evolutie naar 5G-netwerken mogelijk te maken. Het platform bouwt voort op de focus die het bedrijf al vroeg zou hebben gehad wat betreft Internet of Things (IoT). 

De Ericsson Cloud Core-portfolio is geëvolueerd met de uitbreiding van meerdere producten. Die zouden zowel 5G-standalone en non-standalone ondersteunen naast ook eerdere generaties om zo de continuïteit van de naadloze legacy-services te waarborgen. Het bedrijf wil  langs deze weg een soepele overgang naar 5G voor serviceproviders garanderen. Verder is de dual-mode 5G Cloud Core-oplossing cloud native voor geautomatiseerd capaciteitsbeheer, efficiënte en robuuste bewerkingen. Ook zou het voorzien in een high-performance ‘user plane’ (UPF) met 5G use cases, bevat het open API’s voor innovatie op 5G-mogelijkheden, zoals netwerk slicing en edge computing.

Long Haul

Ericsson laat weten daarnaast ook de capaciteit van zijn microwave-portfolio te vergroten, door de MINI-LINK 6200-familie uit te breiden met de introductie van een zogeheten 5G-ready Long Haul-oplossing die tot 10 Gbps-capaciteiten ondersteunt. Om serviceproviders meer flexibele en modulaire oplossingen te bieden, breidt het bedrijf ook zijn router- en fronthaul-portfolio’s uit met oplossingen die geschikt zijn voor hun inzetbehoeften. Volgens Ericsson vereist de vroege 5G-implementatie in dichtbevolkte stedelijke gebieden, het verbeteren van 4G-prestaties en het bouwen van 5G-dekking buiten steden namelijk om een combinatie van transportoplossingen op basis van glasvezel en microgolven.

Verder lanceert Ericsson negen nieuwe dual-band, triple-band en krachtige Massive MIMO-radio’s, die voor meer optimalisatie en precisie moeten zorgen. Ook virtualiseert het bedrijf 5G NR software, die de gegevensstroom voor een groot aantal gebruikers beheert. Deze nieuwe functionaliteit zou het mogelijk maken voor serviceproviders om een architectuur te introduceren waarin gegevensverwerkingsintelligentie hoger in het netwerk staat. Dit biedtr extra flexibiliteit voor sommige implementatiescenario’s.

Vereenvoudiging

Volgens de telecomleverancier dwingt de toenemende netwerkcomplexiteit serviceproviders dan ook om operaties te vereenvoudigen. Naast dat de evolutie nu van de Ericsson Dynamic Orchestration-oplossing network slicing automatiseert, implementeert de oplossing ook de AI-powered closed-loop automatisering voor hybride netwerken. Dit is inclusief fysieke, virtuele en containergebaseerde netwerkfuncties in een omgeving met meerdere leveranciers. Iets dat de impact op de service zou identificeren en het netwerk in realtime zou aanpassen om de beste gebruikerservaring te bieden. Het geëvolueerde 5G-platform van Ericsson biedt dienstverleners tools biedt om geld te verdienen met aankomende 5G-use-cases, met een eerste focus op verbeterd mobiel breedband en vaste draadloze toegang. Het platform biedt ook de schaalbaarheid om geavanceerdere diensten te ondersteunen wanneer ze op de markt komen.

Lees ook: Intel en Ericsson ontwikkelen samen flexibel 5G-platform

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home