Panasonic opent 5G-testfaciliteit in München

5G

Panasonic opent een testomgeving voor 5G-netwerken op zijn campus in München. Klanten kunnen er aan de slag met private 5G om de uitrol in Europa te vergemakkelijken.

Panasonic heeft een nieuwe testfaciliteit voor privaat 5G-netwerk geopend in zijn Customer Experience Centre (CXC) in München. Het doel van deze testomgeving is om klanten te demonstreren hoe zij 5G kunnen inzetten voor bedrijfskritische toepassingen in diverse sectoren. Panasonic werkt hierbij samen met providers om in heel Europa op maat gemaakte private 5G-netwerken aan te bieden.

lees ook

Eén op vijf grote Belgische bedrijven overweegt privaat 5G-netwerk

In de testfaciliteit wil Panasonic onder meer de eenvoud waarmee een privaat 5G-netwerk geïnstalleerd en geconfigureerd wordt, demonstreren, alsook de hogere download- en uploadsnelheden en de lagere latentie die de netwerkcapaciteit van 5G mogelijk maakt. Ook de beveiliging van 5G en ondersteunende protocollen komen aan bod.

Sectoren zoals transport, logistiek, productie, en bouw kunnen de voordelen ontdekken van het verbinden van meerdere apparaten via één privaat netwerk. Externe fabrikanten en softwareontwikkelaars hebben ook de mogelijkheid om 5G-applicaties en -apparaten te testen in een realistische omgeving, en zo hun toepassingen te optimaliseren voor verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, iOS, en Android.

Thorsten Lutz, EU Solution Architect bij Panasonic Toughbook, benadrukt het belang van 5G voor organisaties die streven naar verbeterde efficiëntie en connectiviteit, maar twijfelen over de implementatie. Met de ervaring van Panasonic in connectiviteit en mobiele apparaten, biedt het bedrijf nu private 5G-netwerken aan klanten in Europa.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home