DJI lanceert Mavic 2 Enterprise voor (overheids)bedrijven

DJI Mavic 2 Enterprise

Het Chinese dronebedrijf DJI heeft zijn portfolio uitgebreid met de Mavic 2 Enterprise. De drone is speciaal ontwikkeld voor commercieel gebruik. DJI lanceerde de nieuwe drone tijdens de DJI AirWorks-conferentie in Dallas. 

Steeds meer (overheids)bedrijven maken gebruiken van een drone. Zo zet de brandweer van San Diego inmiddels actief drones in als onderdeel van het onbemand proefprogramma van de Federal Aviation Administration (FAA). De FAA selecteerde in mei van dit jaar uit 160 aanvragen tien partijen die meehelpen bij het opnieuw bedenken hoe drones door zowel overheden als de particuliere sector kunnen worden ingezet.

Ook bedrijven als AT&T maken gebruik van drones om, naast onderhoudsinspecties, te assisteren in gebieden waar een natuurramp heeft plaatsgevonden. Een drone geeft toegang tot moeilijk begaanbare locaties en maakt het mogelijk voor reddingswerkers om vooraf een gebied te verkennen.

DJI presenteert de Mavic 2 Enterprise dan ook als een aanvulling op zijn Matrice M200-ontwikkelingskit. Een op maat gemaakte oplossing voor brandbestrijding, wetshandhaving, noodhulp, inspectie van zendmasten, -hoogspanningskabels en -bruggen.

Specificaties

De Mavic 2 Enterprise kost rond de 2.000 dollar en kan volgens de fabrikant vergeleken worden met de voor de consumentenmarkt meer uitgeklede Mavic 2 Zoom. Bestuurders van de drone kunnen op het frame een drietal accessoires aansluiten, zoals M2E Beacon; een dubbele zaklamp die maximaal 2.400 lumen levert; de M2E Speaker, een luidspreker die tot 10 vooraf opgenomen spraakberichten kan afspelen en de M2E Beacon, een ultraheldere LED-verlichting die volgens DJI ervoor zorgt dat de drone op kilometers afstand te herkennen is. Alle drie worden gebundeld in de doos geleverd, samen met een afstandsbediening, een reservebatterij en een beschermingskit met vluchtgereedschap.

Het betreft een compacte drone met inklapbare vleugels en een totaalgewicht van nog geen kilo. De drone is voorzien van een 12 megapixelcamera met maximaal 2x optische en 3x digitale zoom, die tot 4K kan opnemen. Een GPS-tijdstempel legt de tijd en datum van gemaakte foto’s vast.

Verder beschikt de Mavic 2 Enterprise over 4 GB interne opslagruimte, die uitgebreid kan worden met een MicroSD-kaart. Ook is de DJI Local Data Mode geïnstalleerd, die ervoor zorgt dat opgeslagen data zowel op de drone als een gekoppelde smartphone bewaard blijft. Daarnaast beschikt de drone over navigatiehulpmiddelen als AirSense, die realtime-positiewaarschuwingen biedt voor bemande vliegtuigen en beschikt het overheidsmodel over een systeem met acht camera’s en twee infraroodsensors, de zogeheten FlightAutonomy 2, die de Mavic 2 Enterprise langs krappe bochten en obstakels leidt.

Vliegtijd

Een ander kenmerk van de drone is de zelfverwarming van de batterijen, die een vliegtijd hebben van ruim 31 minuten en volgens de fabrikant temperaturen van onder nul overleven. De maximale vluchtsnelheid bedraagt 72 km/u en de 2,4 GHz / 5,8 GHz OcuSync 2.0-technologie van DJI , die tot op ruim 8 kilometer afstand realtime 1080p-beeldmateriaal kan streamen naar de afstandsbediening van de drones.

Ook andere fabrikanten richten zich steeds meer op de productie van drones, die zakelijk worden ingezet. Doordat dit op termijn onverhoopt zal leiden tot een overvolle lucht, zijn partijen zoals Google bezig met het ontwikkelen van een luchtverkeersleidingssysteem voor drones.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home