Dell EMC introduceert virtueel netwerken met de Virtual Edge Platform family

Dell EMC introduceert het Virtual Edge Platform (VEP) 4600. Deze wordt aangedreven door Intels nieuwe Xeon D-2100-processor en verbindt het bedrijfsnetwerk met de cloud.

Dell EMC introduceert een nieuwe gevirtualiseerde platformfamilie die on the edge van het bedrijfsnetwerk verbinding maakt met de cloud. Het Virtual Edge Platform (VEP) 4600 wordt aangedreven door Intels nieuwe Xeon D-2100-processor en is gebouwd om meerdere, simultane virtuele netwerkfuncties (VNF’s) te ondersteunen. De Dell EMC VEP4600 is vanaf 24 april wereldwijd beschikbaar, aldus een bericht op ZDNet.com.

Wat houdt dit in? Het betekent dat verschillende eigen fysieke apparaten kunnen worden geconsolideerd in één universele Customer Premise Equipment (uCPE). Het zou VEP-klanten in staat moeten stellen om extra capaciteiten toe te voegen als dat nodig is en om te profiteren van nieuwe marktkansen.

“Er is een grote behoefte tussen serviceproviders en bedrijven om netwerkactiviteiten bij te werken om gedistribueerde en cloudgebaseerde applicaties aan te pakken en te profiteren van de veranderende economische omstandigheden die worden geboden door cloudmodellen,” zegt Tom Burns, senior vice president netwerk- en serviceprovider van Dell EMC.

De term on the edge wordt sinds een paar jaar gebruikt voor apparatuur die op locatie wordt ingezet om data te verwerken maar die wel verbonden is met de cloud. Deze apparatuur “on the Edge” zorgt ervoor dat data op locatie kan worden verwerkt en niet alle data naar de cloud hoeft worden verzonden. In plaats daarvan wordt alleen de analyse opgeslagen. Een voorbeeld hiervan is het analyseren van videobeelden voor kenteken- of gezichtsherkenning.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home