Dell EMC komt met kant-en-klare oplossingen voor AI

Dell EMC brengt een achttal kant-en-klare oplossingen op de markt waarmee datawetenschappers- en -onderzoekers direct aan de slag kunnen met het creëren en opzetten van AI-modellen. De oplossingen bestaan uit bundels van reference-architecturen en voorgeconfigureerde workstations en storage.

De infrastructuurspecialist wil met de oplossingen – zelf spreekt Dell EMC over bundels – ervoor zorgen dat datawetenschappers en -onderzoekers geen tijd hoeven te verliezen aan het opzetten van hardware als workstations, servers, filers, system software en de installatie van cloud-native werkomgevingen.

Met de oplossingen krijgen zij – als het ware – een aantal recepten in handen die sneller kunnen worden ‘bereid’ in plaats van dat zijn moeten starten met de rauwe ingrediënten, aldus de infrastructuurspecialist.

Dit betekent dat zij meer tijd hebben om AI-analyses en het draaien van AI-modellen. Op deze manier kunnen zij dan sneller AI-modellen uitrollen en de modellen accurater maken. Uiteindelijk moet dit hen helpen om met AI meer te kunnen verdienen.

Achttal bundels

Concreet komt Dell EMC met een achttal oplossingen. Dit zijn reference-architecturen die met vooraf samengestelde hardware zijn gebundeld. De reference-architecturen gaan vooral in op zaken als machine learning, deep learning, AI, high performance computing, data analytics, integratie met Splunk en datawetenschap en -modellen.

Hardware-opties

De hardware-opties die aan de reference-architecturen zijn toegevoegd, bestaan onder meer uit de Dell EMC PowerEdge servers, Precision 7000 Series mobiele workstations en 5820- and 7920 tower workstations. Gebruikte chipsets zijn de NVIDIA V100 Tensor Core-, en Quadro RTX 5000-, RTX 6000- en RTX 8000-processoren en DGX-2-systemen. Voor dataopslag is binnen de bundels Dell EMC Isilon scale-out NAS-storage beschikbaar.

Eind vorig jaar lanceerde Dell PowerOne, een volledig autonome server met ingebouwde IT-beheerder. Het toestel maakt onderdeel uit van Dell Technologies on Demand, voor wie de server als onderdeel van een opex-plan wil uitrollen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home