Dell introduceert PowerScale-servers voor ongestructureerde data

Dell timmert verder aan de uitbouw van zijn opslagportfolio met de introductie van een nieuwe toestelfamilie: PowerScale. De opslagservers moeten vooral ongestructureerde data de baas kunnen.

Dell EMC PowerScale is een familie van opslagservers gericht op bedrijven die ongestructureerde data willen beheren en verwerken. De toestellen zijn zowel geschikt voor datacenters als edge-toepassingen. De servers draaien de nieuwste versie van het OneFS-besturingssysteem dat oude gedienden bekend is van de Isilon-reeks.

PowerEdge is heel concreet een familie van 1U-servers gebaseerd op PowerEdge. De dingen leveren tot 15,8 miljoen IOPS per cluster en zijn zo geschikt voor de analyse en verwerking van grote hoeveelheden ongestructureerde data voor bijvoorbeeld AI-workloads. Clusters kunnen schalen tot een capaciteit van 60 PB zonder uitbreiding bij downtime. Binnen de minuut kan je een nieuwe PowerScale-node toevoegen aan bestaande PowerScale of Isilon-infrastructuur, claimt Dell.

Software

Dell introduceert samen met de servers de Dell EMC DataIQ-software. Die helpt klanten om effectief inzicht te halen uit de ongestructureerde data die ze ter beschikking hebben. Enkele functies gekend van eerdere introducties zoals PowerStore keren terug. Zo staat een efficiënt failoversysteem centraal en is de infrastructuur programmeerbaar. Met CloudIQ kunnen gebruikers dan weer de gezondheid van hun systemen in het oog hoeden.

Dell PowerScale is per direct wereldwijd beschikbaar. Wie een servicemodel verkiest, kan de infrastructuur ook via Dell Technologies On Demand aanschaffen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home