Dell breidt edge-productlijn uit met servers, gateways en laptops

In een poging zijn rol in de edge-markt te versterken, kondigt Dell een set aan edge-innovaties aan in zijn infrastructuur- en pc-portfolio. Dell wil met deze innovaties enerzijds bedrijven helpen hun edge-implementaties te vereenvoudigen. Anderzijds laat het bedrijven toe meer waarde te halen uit data die wordt gegenereerd en verwerkt buiten het traditionele datacenter en de publieke cloud. 

Edge computing is bedoeld om data en de verwerking ervan dichter te brengen bij de applicaties, apparaten en gebruikers die deze creëren en gebruiken. Volgens voorspellingen van International Data Corp bevindt tegen 2023 meer dan de helft van de IT-toepassingen van bedrijven zich aan de netwerkrand. Nu is dat nog slechts 10%. 

Binnen de nieuwe oplossingen die Dell aankondigt, zien we onder andere de Dell EMC VxRail satelliet nodes, de Dell EMC Edge Gateway, Dell EMC Streaming Data Platform en Latitude 5430 Rugged en Latitude 7330 Rugged Extreme-laptops.

VxRail satelliet nodes

De Dell EMC VxRail satelliet nodes brengen het operationele model van VxRail naar edge-locaties. Deze oplossing is ontwikkeld in samenwerking met VMware. De VxRail satellite node-implementatie automatiseert dagelijkse activiteiten en maakt het beheer van apparaten vanuit een centrale locatie mogelijk, zonder de nood aan technische en gespecialiseerde lokale middelen. 

Dell EMC VxRail satelliet nodes zijn wereldwijd beschikbaar vanaf 23 november 2021.

EMC Edge Gateway

De Dell EMC Gateway helpt bedrijven om meerdere edge-apparaten veilig te verbinden in OT- en IT-omgevingen. De compacte, 5G-compatibele Edge Gateway is ontworpen om te werken in industriële omgevingen en is bestand tegen een temperaturen tussen de -15 en 60 graden Celsius. 

Het nieuwe Dell Technologies Edge Gateway-model zal begin 2022 wereldwijd beschikbaar zijn. 

EMC Streaming Data Platform

Het Dell EMC Streaming Data Platform (SDP) voegt GPU-optimalisatie toe om streamingvideo op te nemen in een omgeving met lagere latentie en framesnelheid. Het platform ondersteunt realtime-analyses op Dell EMC VxRail en PowerEdge servers. 

Dell EMC Streaming Data Platform-updates zijn wereldwijd beschikbaar vanaf 30 oktober 2021.

Rugged laptops

Dell voegt twee nieuwe rugged laptops toe aan zijn aanbod: de Latitude 5430 Rugged en de Latitude 7330 Rugged Extreme. De laptops zijn bestand tegen extreme omgevingen en behouden onder alle omstandigheden het hoogste niveau van prestaties en connectiviteit. Beide laptops zijn 5G-compatibel. 

De Dell Latitude Rugged 5430 en 7730-laptops zijn wereldwijd beschikbaar voor bestelling vanaf 9 december 2021, en komen met Windows 11.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home