Dell Technologies automatiseert datacenters door uitbreiding Dell EMC CloudIQ

Dell EMC

Dell Technologies heeft een uitbreiding aangekondigd voor Dell EMC CloudIQ. Dit is een cloudapplicatie die het mogelijk maakt geautomatiseerde infrastructuur op te zetten. De zet moet de automatisering van de infrastructuur in datacenters versnellen.

Dell Technologies wil datacenters verder automatiseren. In een poging dit mogelijk te maken, kondigt het bedrijf aan de mogelijkheden van Dell EMC CloudIQ uit te breiden.

Vooraleer een probleem fatale gevolgen heeft, moeten autonome handelingen van AIOps-applicaties de situatie al onder controle hebben. CloudIQ combineert hiervoor proactieve monitoring met machine learning en voorspellingen.

Op dit moment kunnen IT-beheerders hierdoor risico’s snel elimineren, wordt data beveiligd in de cloud en worden operaties op de on-premises infrastructuur vereenvoudigt. De uitbreiding moet ervoor zorgen dat Dell EMC CloudIQ zelfstandig operaties kan uitvoeren, waardoor menselijke tussenkomst eerder de uitzondering vormt.

Volledige automatisering laat nog op zich wachten

Dell EMC CloudIQ wordt door Dell gelanceerd op het event Autonomous Operations, dat plaatsvindt in december. Het is al bekend dat tijdens dit event Dell Technologies de verschillende mogelijke levels van automatisering zal uitleggen. Op level nul is er geen automatisering en de tabel gaat tot level vijf, waar menselijke tussenkomst uitzonderlijk wordt.

CloudIQ en Dell EMC infrastructuur bieden voorlopig de mogelijkheid om de automatisering op te schroeven tot level drie. Op dit level gebruiken systemen besluitvorming om tot inzichten, aanbevelingen en acties te komen. In de aankomende jaren zal Dell het mogelijk maken te automatiseren tot level vijf.

Volgens Dell zal CloudIQ het volledige Dell EMC portfolio omvatten. Ondersteuning voor PowerEdge-servers en PowerSwitch is inbegrepen. CloudIQ kan ook data van derden integreren. Zo gaan inzichten van bijvoorbeeld ServiceNow, Slack, Microsoft Teams, Ansible en vRealize niet verloren.

lees ook

Data lake en data warehouse: hoe organiseer je de dataopslag van je bedrijf?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home