Dell wil meer flexibiliteit in netwerkopslag

Dell onthult verbeteringen voor zijn portfolio aan met netwerk-verbonden opslagsystemen, zoals zijn Dell EMC PowerScale hardware. De verbeteringen zijn gericht op flexibelere consumptie en beheer van ongestructureerde data. 

Eerder concludeerde IDC dat de behoefte aan meer flexibiliteit bij het beheren van ongestructureerde data een ‘uber trend’ is. Bedrijven krijgen steeds meer eisen op het gebied van gemixte media, onverstoorde schaalbaarheid, meerdere toegangsmethodes en de mogelijkheid om hun data gemakkelijk te integreren met de publieke cloud. 

Met een serie nieuwe innovaties aan zijn populaire Dell EMC PowerScale systemen, wil Dell inspelen op deze ‘uber trend’. De nieuwe mogelijkheden omvatten onder meer de lancering van nieuwe hybride nodes en archive nodes binnen PowerScale. Volgens Dell leveren de PowerScale hybride nodes tot wel 75% betere prestaties dan vergelijkbare nodes. 

Meer aanpassingen

De verbeteringen die Dell doorvoert blijven niet enkel bij nieuwe nodes. Zo verbetert Dell ook zijn PowerScale OneFS en DataIQ software. Met deze aanpassingen worden de mogelijkheden voor softwarebeheer en het monitoren en controleren van prestaties verder uitgebreid. 

Als onderdeel van de update krijgt PowerScale OneFS snellere upgrades, mogelijkheden voor veilig opstarten, verbeterde datacompressie en kleinere bestandsformaten. 

De DataIQ update – die later dit kwartaal beschikbaar wordt – levert volgens Dell een verbeterde gebruikerservaring voor clusters op grote schaal, evenals verbeteringen aan de gebruikersinterface die het makkelijker maken om te navigeren. Ook krijgt DataIQ de mogelijkheid om rapporten te lezen en datavolumes te analyseren op basis van tijdstempels. 

Verbeterde beveiliging

Als aanvulling tot de nieuwe functies en verbeterde prestaties, verbetert Dell ook zijn beveiligingsmogelijkheden. Zo versterkt het bedrijf zijn API-geïntegreerde beschermingsmogelijkheden tegen ransomware. Deze verbeterde ransomware-bescherming komt in de vorm van een update aan de Cyber Protection and Recovery-oplossing van Superna. Deze integratie maakt deel uit van Dell EMC PowerScale.

Daarnaast voegt het bedrijf een Dynamic NAS Protection-functie met verbeterde back-ups toe aan zijn PowerProtect Data Manager waarmee het eenvoudiger wordt om NAS-systemen te beschermen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home