Dell brengt Apex Storage Services naar België

dell

Dell Technologies brengt zijn service-aanbod voor opslag naar ons land met de introductie van Apex Data Storage Services.

Dell Technologies lanceert Apex Storage Services in ons land. Die oplossing is een onderdeel van het Apex-aanbod van de fabrikant, waarin klanten hardware kunnen gebruiken en betalen binnen een door de cloud geïnspireerd financieel model. Betalen doe je met andere woorden periodiek op basis van verbruik.

Binnen Dell Apex Data Storage Services blijft Dell dus eigenaar van de infrastructuur en neemt het bedrijf ook het onderhoud voor z’n rekening. Klanten betalen voor wat ze gebruiken en hebben de mogelijkheid om de infrastructuur te schalen naar hun actuele noden.

Centrale console

Dell voorziet meerdere smaakjes van het aanbod, telkens voor termijnen van minimum één tot maximum vijf jaar. Contracten zijn dus niet zo flexibel als bij een echte cloudprovider. Beheer en configuratie verloopt via de centrale Apex Console, waar klanten wel een cloud-achtige ervaring vinden.

De oplossing is uitermate geschikt voor back-ups via Backup Target: een onderdeel van Apex Storage Services. Daarmee beheren klanten zelf hun back-ups op Apex-hardware en dus volgens een verbruikmodel. Dell werkt voor Apex samen met lokale partners, die de rol van implementatiepartner op zich kunnen nemen.

Apex en alle variaties die eronder vallen zijn een belangrijk onderdeel van de strategie van Dell Technologies om zijn hardware aan de man te brengen op een manier die concurrentieel is met wat grote cloudproviders vandaag bieden. Dell is niet alleen in dat plan. In tegendeel: concurrent HPE pionierde de strategie met HPE GreenLake.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home