Dell-medewerkers uit VK missen kans op promotie bij remote werken

Dell-werknemers in verschillende landen die volledig remote werken, zouden niet meer in aanmerking komen voor een promotie. Deze nieuwe policy zou gelden voor het VK en vermoedelijk ook de Verenigde Staten.

Dell was koploper in het thuiswerken, maar nu lijkt het bedrijf een bocht van 180° te maken. Volgens Business Insider zouden vanaf mei Dell-werknemers die volledig op afstand werken, niet meer in aanmerking komen voor een promotie of van rol kunnen veranderen. Deze nieuwe policy zou gelden voor het VK en de VS. Het bedrijf wil hiermee de persoonlijke verbinding tussen werknemers terug opkrikken, al blijkt uit onderzoek dat het zogenaamde ‘return-to-office’-beleid het moreel van werknemers kan schaden en een negatieve impact kan hebben op de financiële situatie. Dell liet aan de redactie weten dat deze policy niet van toepassing is in België.

Thuiswerken afgestraft

Hybride werknemers uit getroffen landen zouden volgens Business Insider vanaf mei minimaal 39 dagen per kwartaal naar kantoor moeten komen, wat neerkomt op ongeveer drie dagen per week. Zij die liever nooit naar kantoor komen, worden hiervoor afgestraft. Remote werkers zullen noch in aanmerking komen voor een promotie, noch van rol kunnen veranderen. Hiervoor moeten ze zich terug ontpoppen tot hybride werknemer. 

Koploper hybride werken

Hoewel de grote ommekeer, stond Dell lange tijd bekend als koploper in het hybride- en thuis werken. Zelfs voor de COVID-pandemie werkten werknemers één dag van thuis uit. CEO Michael Dell was vroeger voorstander van het thuis werken, en beschreef in een blog uit 2022 dat er geen betekenisvolle verschillen gevonden werden tussen teamleden die op afstand of op kantoor werkten.  

lees ook

Waarom is IT de best toegeruste afdeling voor hybride werken?

Het zogenaamde ‘return-to-office’-mandaat werd reeds onderzocht door onderzoekers van de Universiteit van Pittsburgh. Hieruit bleek dat richtlijnen voor terugkeer naar het kantoor het moreel van de werknemers schaden en de financiële situatie van het bedrijf niet bevordert.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home